banner651

Müftüden üç ayların başlangıcı ile ilgili mesaj

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili ile ilgili mesaj yayınladı.

Müftüden üç ayların başlangıcı ile ilgili mesaj

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili ile ilgili mesaj yayınladı.

 Sürgeç, “Üç aylar, kalplerimizi tevbe ve istiğfarlarla günahlardan hatalardan arındırmak, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir.” dedi.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan mübarek üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Sürgeç, üç aylarda yapılan iyiliklere kat kat mükafat verildiğini söyledi.

Sürgeç’in Kandil mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Üç aylar, yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, yapılan duaların dalga dalga Allah’a ulaştığı, feyizli ve bereketli kazanç mevsimidir. Yüce Rabbimizin, biz kullarına olan rahmet ve merhametinin bir eseri olarak ihsan ve ikram buyurduğu mübarek “üç aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmanın mutluluğu içerisine girmiş bulunmaktayız. 25 Şubat salı günü mübarek üç ayların ilki olan Recep ayını, 27 Şubat Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de mübarek Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız. Receb ay'ı, içinde iki kandil gecesi bulunması açısından da faziletli bir aydır. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib kandilidir. Regaib Kandili, Allah Teâlâ’nın kullarına bol bol bağışta bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği bir rağbet gecesidir. İslâm âlimleri, Hz. Peygamber (S.A.S)'in bu gecede Yüce Allah'ın manevi ikramlarına eriştiğini, bu sebeple şükür ve hacet için namaz kıldığını bildirmektedirler. Recep ayı içerisinde bulunan bir başka mübarek gece de miraç gecesidir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER