MODEL VE MODERN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

2014 yılında Onikişubat Belediye Başkanı olan Hanefi Mahçiçek 30 Milyon borç ile devraldığı belediye ile 90 yılda yapılamayan hizmeti gerçekleştirerek, model ve modern bir kent oluşturdu.8.4 Milyon kilit parke çalışması ile şehir merkezindeki hizmeti kırsala taşıyan Başkan Mahçiçek, saatte 200 ton üretim kapasiteli, bölgenin en modern asfalt plenti ile 376 bin ton asfalt serimi gerçekleştirerek, bugüne kadar 450 kilometre yol kat etti

MODEL VE MODERN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Daha yeşil, daha sağlıklı ve daha mutlu bir Onikişubat için harekete geçen Başkan Mahçiçek, aileler ile çocuklara kaliteli ve güvenli zaman geçirebilecekleri bir ortam kazandırırken, 296 park ve farklı konseptleriyle ilgi uyandıran 16 butik park ile ilçesinin %50’sini yeşillendirerek, çevreye karşı sorumluluğunu da yerine getiriyor.

 

Bugüne kadar ev sahibi olamayan vatandaşların ekonomisine güç kazandırmak ve refah seviyesini yükseltmek amacıyla 1180 konut yaparak, satışını gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, vatandaşları kolay ev sahibi yaparken, kendi ekonomisine de katkı sağlıyor.

 

Bölgede en önemli ihtiyaçlardan birini daha gideren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, modern ve tarihi silüeti bir arada barındıran yeni hizmet binasını da çok yakında vatandaşın hizmetine açacak. 30.127 m2 kapalı alan üzerinde inşa edilecek akıllı hizmet binasında, yağmur sularını arıtarak, geri dönüşüm sağlayacak gri su tesisatı ve ısınmaya katkı sağlayacak güneş panelleri ile çevreye karşı hassasiyet gösterilirken, 240 araç kapasiteli otopark ile kentte yaşanan otopark sorununu da ortadan kaldırmayı hedefliyorlar.

 

Gelişen teknoloji ile birlikte alt yapı ve üst yapı çalışmaları bakımından yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Başkan Mahçiçek, hijyen bir ortamda sağlıklı ve güvenilir alışveriş imkanı sağlayan 7 Kapalı Pazar Yerinden 5’ini hizmete açtı. İlçede büyük beğeni toplayan Kapalı Pazar Yerlerinin 2 tanesi de çok yakında hizmete açılacak.

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ  EĞİTİM VE KÜLTÜRDE ÖNCÜ BELEDİYE 50 MİLYON YATIRIM

“Okumadığın Gün Karanlıktasın” Sloganı ile eğitim konusunda hassasiyetini her zaman vurgulayan Başkan Mahçiçek, bu alanda yapmış olduğu hizmetlerle de duygu ve düşüncelerini hayata geçirerek, ispatlıyor.

Her yaştan her insanın eğitime devam etmesi gerektiğini ve bilginin sonsuz olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, köylerden dönüşen 73 mahalleden 62’sine düğün, nişan, taziyenin yanı sıra birçok faaliyette kullanılabilecek Bilgi ve Kültür Evleri inşa ederek, vatandaşa çok amaçlı eğitim alanları oluşturdu.

“Şimdi Okuma Zamanı” sloganı ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında, bu zamana kadar 400 Bin kitap basımı gerçekleştirerek, 5’li ve 10’lu setler halinde öğrencilere ulaştıran Başkan Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencileri bu kitaplardan sınava tabi tuttu. Hiçbir zorunlulukları yokken 88 Bin öğrencinin katıldığı bu eğitim projesi neticesinde tam 1 Milyon 660 Bin okuma oranına ulaşıldı.

Eğitime katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen 7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Okulu projesi ve 2 Sosyal Etkinlik Merkezi ile başarı elde eden Başkan Mahçiçek, 2018 yılında Sosyal Etkinlik Merkezleri ortaokul takviye kursları ile yüzde 85, üniversiteye hazırlık takviye kursları ile yüzde 71 oranında üstün başarı sağlayarak, 300 küsur öğrenciyi üniversiteye yerleştirdi.

Her yıl yaz tatillerinde Bilgi ve Kültür Evleri ve Sosyal Etkinlik Merkezlerinde açılan kurslarda 7-14 yaş arası öğrencilerin dini bilgiler, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri alanlarında kendilerini geliştirmeleri için imkân sağlayan Onikişubat Belediyesi, Yaz Okulu Programı kapsamında Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktivitelere yer veriyor.

Diğer yandan Kitaplar Devletten, Kırtasiye Seti ve Okul Çantaları Onikişubat Belediyemizden Projesi ile Başkan Mahçiçek, 5 yıl boyunca toplamda 58 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantasını öğrencilere dağıtarak, eğitime ve aile ekonomisine katkı sağladı.

“Tek Engel Sevgisizliktir” sloganı ile bugüne kadar engelli vatandaşlar için her detayı gözeten Başkan Mahçiçek, KIYAM (Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi) ile rehabilitasyon, eğitim, kültür ve sosyal aktiviteler gibi alanlarda hissedilen eksikliği gidermeyi hedefliyor.

Down Sendromlular için de bir yaşam alanı oluşturan Başkan Mahçiçek DOKMER (Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ile eğitim, sosyal, kültürel ve fiziksel açıdan gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.



İSTİKLAL ’DEN İSTİKBAL’E KAHRAMANMARAŞ 12 ŞUBAT DESTANI

Tarihe verdiği önemle bilinen ve geçmişin her zaman unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çok sevdiği memleketi için bir ilke imza atarak, Anadolu’da düşmana karşı ilk direnişin sergilendiği ve ilk zaferin kazanıldığı, bağımsızlığa olan inancın pekiştirildiği “İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı” kısa film projesini hayata geçirdi. Filmde gelecek nesillere Maraş Milli Mücadelesinin anlatılması ve kültür hizmeti olarak kalması hedeflendi.

Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden olan aktör Serdar Gökhan’ın başrolünde oynadığı kısa filmin çekimleri Kahramanmaraş’ın tarihi mekânlarında gerçekleşti. Ulusal basından ve seyirciden büyük ilgi gören film, geçmişte yaşanan olayları olduğu gibi aktarmış, seyirciye o dönem yaşanan Milli irade ruhunu hissettirmiş ve duygusal anların yaşanmasına neden olmuştur. Böyle önemli bir projeye imza atan Başkan Mahçiçek, aynı zamanda İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filminin CD ve kitabını öğrencilere dağıtarak, eserin ve bu zaferlerle dolu tarihin her daim yaşatılmasına destek sağlamıştır.

 

 

 

 AKILLI BELEDİYECİLİK YÖNTEMİ ONİKİŞUBAT’TA

5 yıl boyunca bir ilçeye 722 Milyonluk yatırım gerçekleştiren Başkan Mahçiçek, İlbanktan gelen 422 Milyonu kullanarak, yaptığı hizmetlerle 350 Milyon kaynak üretti. Harcarken kazanmanın sırlarını anlatan Başkan Mahçiçek, “daha fazla insana ulaşmak ve daha fazla hizmet gerçekleştirmek adına Onikişubat Belediyemiz adına arsalar satın alıyor, evler ve iş yerleri inşa ediyor, vatandaşlarımızın bütçesine uygun satışını gerçekleştirerek, hem onların ev sahibi olmalarını sağlıyor hem de kaynak üretiyoruz. Akıllı belediyecilik yöntemini kullanarak İlbank’tan gelen bütçe ile sınırlı kalmayıp, hizmetlerimizin alanlarını geliştirmek için kaynak üretiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ

Gönülden hizmet ettiği Onikişubat ilçesinde vatandaşın rahat bir yaşama ulaşması için çalıştıklarını belirten Başkan Mahçiçek,  temiz ve güvenilir sağlık hizmeti adına inşa ettiği 5 Aile Sağlığı Merkezinin yanı sıra, Onikişubatlım Kart ile vatandaşlara seçerek alışveriş yapma imkânı sunarak, aile ekonomilerine destek oluyor.

Onikişubatlım Kart ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların ekonomisine maddi destek sağlıyor.

Gönül projeleri ile de gönüllerde taht kuran Başkan Mahçiçek, sanayide zorlu hava koşullarında çalışan çıraklara her yıl Gönülleri Giydiriyoruz Projesi ile kaban ve bot hediye ederken, Hoş Geldin Bebek projesi ile yeni doğan bebeklere hoş geldin karşılaması yapmak adına ihtiyaç bakım malzemeleri dağıtıyor.

“Gönüllerimiz Bir Sofralarımız Bir” sloganı ile on binlerce vatandaşı Ramazan ayında bir araya getiren Başkan Mahçiçek, 5 yıl boyunca toplamda 250 Bin vatandaş ile aynı sofrada buluştu.

Öte yandan unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini hatırlatmak adına kahvaltı programları düzenleyen Başkan Mahçiçek, site bahçelerinde vatandaşlar ile bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı veriyor.

 


SPORA 33 MİLYON YATIRIM    
  

“Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım” sloganı ile spor faaliyetleri bakımından Onikişubat ilçesine dev yatırımlar yapan Başkan Mahçiçek, belirlediği vizyon ve misyonunda her zaman insana öncelik tanıyor.

Spor yatırımları kapsamında FİBA ve FİVB standartlarına uygun basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness salonu da barındıran Hürriyet Spor Salonu ile kentin spor kompleksi ihtiyacını karşılarken, köyden ve beldeden dönüşen mahallelere, okullara ve parklara toplamda 12 adet Halı Saha inşa ederek, her bölgeye eşit hizmet verdi.

Çocukları sporun çeşitli alanlarıyla tanıştırıp, kültürel açıdan da sosyalleşmelerini sağlayan Başkan Mahçiçek, kaykay ve paten yapma imkânı sunan Skate Park ve Sentetik Buz Pisti ile gençlerde merak uyandırdı.

Öte yandan kentte yüzme alanında hissedilen büyük bir eksikliği gideren Başkan Mahçiçek, 2 tanesi yarı olimpik olmak üzere toplamda 7 adet yüzme havuzunu kadın, erkek ve çocukların kullanımına açtı.

Onikişubat Belediyesi’nin hem spor yapma hem de eğlenceli zaman geçirme imkânı sunan ve açılışının gerçekleştirildiği günden bu yana yoğun ilgi gören Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi de Türkiye’nin kesintisiz en uzun 9 km’lik bisiklet yolu olma özelliğiyle dikkatleri çekiyor.

Yine sporu vatandaşın hayatının her bir alanına yerleştirmek isteyen Başkan Mahçiçek, özellikle ev hanımlarının faydalanabilmeleri için 615 sitenin bahçesine fitness takımları yerleştirerek, vatandaşın sağlıklı bir yaşama ulaşabilmesi için kolaylık sağladı.

“Her zaman sporun ve sporcunun yanındayız” ifadelerini kullanan Başkan Mahçiçek, Amatör Spor Kulüplerine yaptığı yardım ve desteklerle de sporcuların gönüllerinde yer edindi.



YAŞANABİLİR BİR KENT OLUŞTURMADA ÖRNEK 
EXPO 2023 ONİKİŞUBAT KAHRAMANMARAŞ HANEFİ MAHÇİÇEK “BİR DÜNYA KENTİ OLACAĞIZ”

Toplumsal yaşanan insan ya da doğa faktörlü sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla eğitim vermeyi hedefleyen, yenilikler üreten, değişim ve gelişim için bir adım olan ve uluslararası düzeyde işbirliğine katkı sağlayan EXPO’lar, düzenlendikleri ülkelere ekonomi, politika, kültür, sanat, doğa ve yaşam alanında değer kazandırırken, tanıtım ve medya bazında şehirlerin ve ülkelerin etkin bir şekilde tanınmasına vesile olmaktadırlar.

 

Bahçecilik EXPO’su üzerine bir organizasyon düzenleyecek olan Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) desteğiyle tarım ve bahçecilik alanında yenilikçiliği desteklemeyi, yaşam kalitesini artırmayı bu alanlardaki sorunlara çözüm arayışına aracılık yapmayı amaçlıyor.

Uluslararası B kategorisinde olan EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş / sadece bahçecilik alanında değil, aynı zamanda uluslararası işbirliği anlaşmaları ile diğer EXPO şehirleri ve katılımcı ülkeler ile yapılacak olan sektörel toplantılar ile ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirecek ve komşu coğrafyaya uzanan olumlu sonuçlara sahip olacaktır.

 

Küreselleşen dünyada, her bir Expo kendi alanında halkı bilinçlendirmeyi, değişimi, paylaşmayı, ilerlemeyi ve diyalog ile deneyimleri aktarmayı hedeflemektedir. Bahçecilik Expoları doğa ile insanı tekrar buluşturmakta ve hızlı kentleşmenin yarattığı sorunları çözmede olumlu bir rol üstlenmektedir.

 

19 Mart 2018 tarihinde Avustralya’da gerçekleşen AIPH toplantısına başvuruda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, uluslararası delegasyon tarafından Kahramanmaraş’a ve Onikişubat ilçesine yapılan denetlemenin ardından 18 Eylül 2018 tarihinde İtalya Padova’da toplanan 70. AIPH Genel Kurulu’nda, Onikişubat’ın 2023 Uluslararası Bahçecilik EXPO’su adaylığı aleyhte oy kullanılmamak kaydı ile oy birliği ile kabul edilerek, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

 


EXPO 2023 ANA TEMASI “DOĞA DOSTU ŞEHİR VE DUYARLILIK”

EXPO 2023’ün Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık”tır. 21. Yüzyılın temel sorunlarından biri küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusudur. Artan nüfusla birlikte doğal kaynakların artan tüketimi, doğal alanların imara açılması ve tamamen insan ve üretim odaklı mekân tasarımı dünyanın geleceğini tehdit etmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde; “Doğa Dostu Şehir” ifadesi küresel kentleşmenin alması gereken yeni üsluba işaret ederken, “Duyarlılık” insanın doğaya, doğal yaşama olan ilgi ve dikkatinin gerekliliğine vurgu yapmaktadır.

 

MEDENİYETLER KAHRAMANMARAŞ’TA BULUŞACAK

“EN AZ 50 ÜLKE, EN AZ 2 MİLYON ZİYARETÇİ”

Kahramanmaraş’a en az 50 farklı medeniyetten insanın gelmesi beklenirken, Kahramanmaraş il genelinden 1 milyon, bölge illerden 600 bin, ulusal çapta gelenlerden 250 bin ve ülke dışından gelenlerden 150 bin olmak üzere en az 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesi beklenmektedir.



“KAHRAMANMARAŞ DÜNYANIN MERKEZİ OLACAK”

Bulunduğu ülkeler ve şehirler için kaldıraç görevi gören EXPO’lar Kahramanmaraş’a yeni kaynak gelirleri üretirken, uluslararası alanda da bir iş ağı oluşturacak.

İstihdam alanında ise EXPO 2023 öncesi dönemde 1.000, EXPO döneminde 4.000, sonraki dönemde 500 personel istihdam imkânı oluşacağı belirtiliyor.

Bulunduğu ülkelere ve şehirleri marka haline getiren EXPO’lan tanıtım ve medya aracılığı ile bilinirlik seviyesini oldukça üst düzeylere çıkarmaktadır. Kahramanmaraş’ta tarihi, doğası, sanatı, mimarisi ve mutfağı ile görenleri hayran bıraktıracak özelliklere sahip bir kenttir. EXPO ile hak ettiği değeri görmesi ve bir dünya markası haline gelmesi bekleniyor.

Kentsel gelişim konusunda da Kahramanmaraş’a fazlasıyla değer katacak EXPO 2023 altyapı ve üstyapı eksikliklerinin de giderilmesinde aktif rol oynarken, ulaşım, konaklama, yeme ve içme gibi hizmet alanlarında da değer kazanarak, kentsel gelişim alanında fark yaratmaya vesile olacaktır.

Bahçecilik EXPO’su Küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusu, doğal kaynakların artan tüketimi ve insan odaklı üretimler baz alınarak, yeşil ve sağlıklı bir yaşam bilincini artıracak ve insanları daha iyi bir yaşam sürmeye teşvik edecektir.



“KAHRAMANMARAŞ TURİZMİNE CAN SUYU EXPO 2023”

Doğası ve güzellikleri ile saklı bir cennet olan Kahramanmaraş, EXPO 2023 ile turizmini canlandıracak ve binlerce insanın Kahramanmaraş merkezine gelerek, turizme katkı sağlayacaktır. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin bakış açısı ile zenginleşerek, yeni turizm projelerine de fırsat doğacaktır.

EXPO  2023 ile eğitim programları, ülke ve şehirlerin düzenleyeceği milli gün etkinlikleri, kültürel programlar, sanat sergileri, konserler, fuarlar, ticari faaliyetler, iş heyeti ziyaretleri ve ticari görüşmeler, ülke ,il ve ilçeler arası yarışmalar gibi etkinlikler düzenlenebilecek, Kahramanmaraş, ülkesinde ve bölgesinde merkezi bir konum görevi görecektir.



“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 2. ORGANİZASYONU KAHRAMANMARAŞ’TA”

Tayland, Çin, Hollanda Kore, Almanya, Katar, Avustralyaa, Polonya gibi birçok ülkede düzenlenen bu dev organizasyonlar, Türkiye’de 2016 yılında sadece Antalya’da düzenlenmişti. Antalya’nın ardından Kahramanmaraş da Türkiye’nin en büyük 2. organizasyonuna ev sahipliği yaparak, tarihte yerini alacak.



“EXPO 2023 İLK YAŞAM ALANI OLAN PROJE”

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Rekreasyon Alan içerisinde düzenlenecek EXPO 2023, tarihinde bir ilk olarak Rekreasyon Alanından EXPO Alanına dönüştürülecek proje olma özelliğini taşıyor. EXPO sadece bir organizasyon değil, aynı zamanda da bir yaşam alanı olarak hizmet vererek, yılın 365 günü canlı kalacak.

 

747.000.000 m2 Rekreasyon Alan içerisinde 69.000 m²  alan büyüklüğünde Avrupa’nın en büyük Kristal Lagünü ( Yapay Göl) yer alacak. Dünyanın tek ikisi bir arada 6230 m² alanda Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ve Kahramanmaraş’ın el sanatı eserlerinin tanıtımı ve satışının yapılacağı Arasta Kültür Merkezi vatandaşların ziyaretine açılacak. Bu alan içerisinde düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, konser salonları, fitness kulüpleri ve 284 adet hobi evi de alanda hayat bularak, binlerce ülkeden gelen misafirlerinde eğlenceli zaman geçirmesine vesile olacaktır.

Bu alanda 220.000 m2 yeşil alan bulunacak ve Binlerce bitki türünün bulunduğu alan içerisinde; 35 türde 5190 ağaç̧- ağaççık,23 türde 34.146 çalı ve yer örtücü̈, 5 türde 21.434 otsu bitki ile toplamda 65 bine yakın bitki dikilecek ve yetiştirilecektir.

 

EKONOMİ, POLİTİKA, EĞİTİM, KÜLTÜR, SANAT, TURİZME DEV KATKI MAHÇİÇEK “KAHRAMANMARAŞ İÇİN YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR”

 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek 23 Nisan -31 Ekim 2023 tarihleri arasında 192 gün sürecek EXPO 2023’ün Kahramanmaraş için yeni bir çağ başlayacağını ifade ederek, “21. Yüzyılın temel sorunlarından biri olan ve evrensel çapta giderek hızla yayılan kentleşme olgusu, küresel ısınma, doğal kaynakların artan tüketimi, insanların mevcut yaşama ve tüketim alışkanlıklarının dünyamızı tehdit etmesi gibi önem arz eden konularda farkındalık yaratmak amacıyla, daha yeni ve yaşanılabilir bir Onikişubat için EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş projesini ülkemize ve şehrimize kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’a ekonomi, politika, eğitim, kültür, sanat, iç ve dış turizmde katkı sağlayacak dev projemizi 747.000.000 m2 alanda inşa ettiğimiz Rekreasyon Alanda gerçekleştireceğiz.

 

 

 

“EXPO 2023 KALDIRAÇ GÖREVİ GÖRECEK”

Şehir ve doğanın önemine değinen Başkan Mahçiçek, küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusu yüzünden çevre bilinci hissiyatının gün geçtikçe yok olduğunu ve bu konuda sorumlu hissettiklerini belirterek, EXPO 2023’ün ana temasını “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olarak belirlediklerini söyledi.

 

Kahramanmaraş ile ilgili hedeflerinden bahseden Başkan Mahçiçek “EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş ile 2023 yılında şehrimizi dünyanın merkezi haline getirmeyi hedefleyerek, değişerek, gelişerek ve paylaşarak, bilinirlik ve diyalog olgusunu artırmayı amaçlıyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Beyefendinin de ifade ettiği gibi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş bir kaldıraç görevi görecektir.

Projemiz Antalya EXPO’dan sonra Türkiye’de 2. kez düzenlenecek en büyük organizasyon olma niteliğine sahip olurken, aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl kutlamaları ile birleşerek daha coşkulu bir biçimde kutlanacaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

“MEDYA GÜNDEMİNİ KAHRAMANMARAŞ BELİRLEYECEK”

Doğası, tarihi ve mutfağı ile dillere destan olan Kahramanmaraş’ın gelişimine, değişimine ve prestijine ivme kazandıracak EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’ın ulusal ve yerel basında tanıtım ve medya bazında gündem oluşturduğunu ve devam edeceğini belirten Başkan Mahçiçek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin 2023, 2053, 2071 hedefi ile böyle önemli bir projeye adım atmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER