MİNİK TRAFİKÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul geçit sertifika programını başarıyla tamamlayan öğrenci ve öğretmenlere sertifikaları verildi.

 MİNİK TRAFİKÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI
 Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlenen törende konuşan, Trafik Şube Müdürü Hakan Bıyık, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllük esasına göre kendilerine müracaat eden öğretmen ve öğrencilere kurs verdiklerini anımsattı. 
Kurs sonunda yapılan sınavda 9 öğretmen ile 45 öğrencinin başarılı olduğunu dile getiren Bıyık, ''Bu arkadaşlarımız ilköğretim çağındaki öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde giriş ve çıkışlarının yapılması amacıyla, kendi okullarının önünde trafik görevlisi olarak çalışacaklar. Bu eğitimlerde, öğretmen ve öğrencilerimizin görevleri esnasında nelere dikkat edeceği, araçları nasıl durduracağı, ikazlara uymayan sürücülere ne gibi bir işlem yapılacağı anlatıldı'' dedi.Ülkemizde en önemli sorunların başında trafik konusu geldiğine vurgu yapan Bıyık konuşmasını şöyle tamamladı: ''Bu sorun, toplumumuzun belirli bir kısmını değil, bireyler ve kurumlar ile birlikte tamamını ilgilendiren çok boyutlu bir nitelik taşımaktadır. Ülkemizde ve dünyadaki trafik kazalarının oluş şekli ve sayısı, bu kazalarda insan unsurunun ne denli önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. İnsan unsuruna nedenli önemli tedbir, nitelikli ve etkili bir trafik eğitiminin yaygın bir şekilde verilmesidir. Kuralların işleyişi iyi eğitilmiş insan ve dolayısıyla eğitilmiş toplumla sağlanabilir. Bu nedenle her alanda olduğu gibi trafikte de eğitimin önemi büyüktür. Anaokulundan üniversiteye kadar tüm yaşam boyunca insanlarımıza kavranabilir ve sürdürülebilir etkin bir trafik bilincinin kazandırılmasının yolu iyi bir trafik eğitiminden geçmektedir.'' 
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER