banner651

MİLLİ TAKIMDA 5 KAHRAMANMARAŞLI VAR

MİLLİ TAKIMDA 5 KAHRAMANMARAŞLI VAR

MİLLİ TAKIMDA 5 KAHRAMANMARAŞLI VAR

MİLLİ TAKIMDA 5 KAHRAMANMARAŞLI VAR
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı sporcularının Milli Takım kafilesinde yer alarak İsveç’e gidecekleri belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak spor dallarına önem veriyoruz. Ata sporumuz güreşte Türkiye’de en iddialı belediyelerden bir tanesiyiz. Bu sene yıldızlar Türkiye şampiyonu olduk takım halinde Büyüklerde de üçüncü olduk.

İsveç’te 19-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasına katılacak olan ülkemizin Milli Takımında da 5 sıklette 5 sporcumuz güreşecek. Biz bununla gurur duyuyoruz. Şöyle ki İsveç’te yapılacak olan şampiyona 10 sıklette olacak ve bunun 5 sıkletinde bizim güreşçilerimiz olacak. Toplamda Milli Takımdan 20 sporcu katılacak ve bunun 5 tanesi bizim sporcumuz olacak. Bu da bizim için gurur verici bir tablo.

Bundan sonra da biz ata sporumuz güreşe büyük desteklerimiz devam edecek. Şu anda Güreş Eğitim Salonu yapıyoruz. Projesini bitirdik, yakın zamanda da temelini atacağız.

Türkiye’de güreş deyince ilk akla gelen illerden bir tanesi Kahramanmaraş. Bu böyle olunca biz de Büyükşehir olunca belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğümüzü kurduk. Bu şube müdürlüğümüz birçok spor dallarında faaliyet yürütmekle beraber, şu anda en iddialı olduğumuz dalımız güreş. Büyükşehir Belediyesi olarak güreşe verdiğimiz önemin meyvelerini de almaya başladık. Yıldızlarda şampiyon, büyüklerde Türkiye 3. Olurken çok büyük bütçeler ayırmadık. Fakat çok özverili ve çok samimi duygularla güreş sporumuza yaklaştık ve meyvelerini de aldık.

Buradan milli takıma seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum ve inanıyorum ki çok güzel madalyalar ve başarılarla dönecekler. Alacakları derecelerle de bizleri mahcup etmeyecekler. Türk Milli Takımımıza da bu şampiyona da başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Milli Takımımız İsveç’ten başarılarla dönecek ve bu başarıda katkımız olacağı için de en büyük mutluluğu yaşamış olacağız” diye konuşarak başarılar dileklerinde bulundu.

İsveç’de yapılacak olan Yıldızlar Güreş Avrupa şampiyonasında Türk Milli takımına seçilmiş olup ülkemizi temsil edecek güreşçilerimiz şunlar: 42 kg’da Halil Gökdeniz, 50 kg’da Hamza Alaca, 58 kg’da Muammer Kılıç, 69 kg’da Akşemsettin Teke ve 76 kg’da Barış Doğan.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER