SENDİKA BAŞKANLARINDAN SAYIN'A ZİYARET

KARAKURT, ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN MİNİ YURT AÇTIK

SENDİKA BAŞKANLARINDAN SAYIN'A ZİYARET

 Kahramanmaraş’ta faaliyet  gösteren bazı Sendika Başkanları Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın'ı ziyaret ettiler.

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu İl Başkanı Mustafa Aydemir, Diva-Sen İl Genel Koordinatörü Eyüp Köse, Diva-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt,  Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın'a nezaket ziyaretinde  bulundular. 
Ziyarette Kahramanmaraş'ın sorunları ve bu sorunların çözümü konusunda neler yapılması gerektiği ve hizmet anlamında yapılanlar ve yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 
Diva-Sen'in çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Karakurt, "Üniversitede okuyan bazı öğrencilerimiz yurt sorunu yaşıyordu, biz bunu bir nebze de olsun çözebilmek için bu yıl 50 kişilik  bir yurt açtık. Bu yurtta zor durumda kalan üyelerimizin çocuklarına kalacak yer temin ettik. Bunun yanında Misafirhane açtık, bu misafirhanede tüm kamuda çalışan memurlarımıza kapımız her zaman açık, her zaman gelip bizim misafirhanemizde kalabilirler."dedi. 
Sendikayı amaç haline getiren sendika yöneticilerinin kuruma ve üyesi olduğu insanlara büyük zarar verdiğini belirten Karakurt, kendilerinin sendikaları bir amaç değil bir araç olarak kullandıklarını belirtti. 
Diva-Sen'in yaklaşık 470 üyesi bulunduğunu belirten Karakurt, üyelerimizden kestiğimiz aidatların tekrar üyelere hizmet olarak geri döndüğünü de belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami görevlileri üzerinde baskı kurmaya çalıştığını da belirten Karakurt,  Diyanet İşleri Başkanlığı son zamanlarda cami görevlilerine karşı bir rotasyon uyguladığını bu uygulamaya sendika olarak karşı olduklarını söyledi. 
Diyanet İşleri Başkanlığının en kısa zamanda bu uygulamaya son vermesi gerektiğini, Rotasyon uygulamasının yapılabilmesi için, atama ve nakil yönetmenliği ve ilk göreve başlama usulleri günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten   Başkan Karakurt,   "Mevcut rotasyon uygulamasına, DİVA-SEN olarak karşı çıkmamızın sebebi, il ve ilçe merkezinde görev yapan, hizmet eden, emeği geçmiş, hizmet yılı olarak, 15,20 yılın üzerinde görev yapmış olan arkadaşlarımızın, rotasyon diye 300 m. Veya 500 m. İlerideki başka bir camiye görevlendirmek suretiyle mağdur edilmeleri, kabul edilebilir bir husus değildir. Ayrıca Köy ve Kasabalarda görev yapan din görevlisi arkadaşlarımızın da, yine köy ve kasabalar arasında tercih yapmak zorunda bırakılmaları, il ve ilçe merkezlerine gelememeleri, sadece köy ve kasabalarda görev yapmaya mecbur edilmeleri, onların kaderi olmamalıdır." Dedi. 
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sendikaların zor şartlar altında görev yaptığını söyledi.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER