banner675

KAHRAMANMARAŞ'TA “HAYVAN SEVGİSİ” SEMİNERİ

ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİ ANLATILIYOR

KAHRAMANMARAŞ'TA “HAYVAN SEVGİSİ” SEMİNERİ

 MARTI Derneği Başkan Yardımcısı ve  Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Mehtap Sağsen, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla okullarda “Hayvan Sevgisi” konulu seminer düzenlediklerini belirterek,   tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu söyledi. Maraş Tabii Hayata ve Hayvanları Işık (MARTI) Derneği, ilkokullarda 'hayvan sevgisi' konulu seminerler başlattı.  MARTI Derneği Başkan Yardımcısı ve  Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Mehtap Sağsen, "Şiddetin İlkokullara kadar indiği günümüzde, devletimize ve yaşam hakkı savunan tüm sivil toplum kuruluşlarına, önemli görevler düşmektedir" diyerek, MARTI derneği ve HAYTAP olarak Kahramanmaraş'ta Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün izni ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ortak çalışması ile Kahramanmaraş'ta her yıl düzenlenen ilkokullarda "Hayvan Sevgisi" konulu seminerlere başladıklarını açıkladı. 

Sağsen, yaptığı açıklamada "MARTI Derneği olarak, eğitime çok ihtiyacı olan Kahramanmaraş Gençosman İlköğretim okulundan başladık. Çok neşeli ve biz can hakkı savunucularını mutlu eden ümit veren bir eğitimdi. Çocukların ilgi ile dinlemeleri, hayvanlar hakkında sorduğumuz sorulara aldığımız cevaplar çok yapıcıydı. Seminer verme amaçlı gittiğimiz tüm İlkokullarda, Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine gelen hayvanlara yapılan cerrahi müdahaleler ve günlük bakım kısmını cerrahide kullanılan malzemelerle birlikte Veteriner hekimlerimiz, hayvan sevgisi ve tüm canlıların yaşam haklarına saygıdan yola çıkarak, var olmak haktır düşüncesini de, biz can hakkı savunucuları anlatıyoruz" dedi. Sağsen, şunları anlattı: 
Hayvan sevgisi konulu eğitim esnasında, sokak hayvanlarını anlatan broşürler ve HAYTAP'ın çeşitli HAYVAN SEVGİSİ temalı afişlerinden faydalanıyoruz. Çocuklardan aldığımız güzel enerji ile mutlu olmakta ve gelecek nesillerden umutlanmaktayız. Eğitime gittiğimiz okulların öğrencilerini, yine Veteriner İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, okul gezisi kapsamında Maraş Sokak Hayvanları Bakımevimize götürmeyi hedefliyoruz. Günümüzde, şiddetten en büyük payı canlı zincirinin en zayıf halkası olan hayvanlar almaktadır. Ve maalesef, İnsanların yetiştirilme tarzındaki bozukluklara bağlı yada başka olumsuz nedenler sebebi ile öncelikle hayvanlara uygulayarak başladıkları şiddet, tüm şehirlerde, kırsallarda, kasabalarda ve eğitimden geri kalmış dünyanın tüm bölgelerinde acımasızca hüküm sürmektedir.
 Can taşıyan tüm zayıf halkalara uygulanan şiddet, sırasına göre önce hayvanlar, sonrasında güçsüzlük sırasına göre çocuklar, engelliler, kadınlar ve yaşlılara uygulanarak gün ve gün büyümektedir.
Bizler, tüm zayıf halkaların haklarını arama yolunda Çocukları eğiterek onlara 'bir hayvanı sevmekle başlar herşey' dedirtebiliyorsak ve küçük kalplerine merhamet tohumları serpebiliyorsak, ne mutlu bize. Bizlere, toplumun en masum kitlesi olan çocuklara seslerimizi duyurabilme imkanı veren Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e ve herkese teşekkür ediyorum. 
Ve biz yaşam hakkı savunucuları; çocuklara, en çaresiz canlılar olan hayvanları sevip onları koruma, yardım etme duygularını verdiğimizde, yaşamın değerini bilen, sevgi dolu bireyler yetişeceğine inanıyoruz. Vicdanın sesi, bir orkestra gibi güçlüdür. Eğer duymayı ve duyurmayı başarabilirsek vicdan orkestrasının sesini duyabilmenin, önce aile kültürü, sonra eğitimle mümkün olabileceğine ve o zaman çocuk kalplere serptiğimiz sevgi tohumlarının yeşilleneceğine, o güzel müziğin sesinin, sevgiye susuz kalmış tüm çocukların masum ruhlarına işleyeceğine inanıyoruz. Ve bizler...Tüm dünyada şiddet gören tek bir can kalmayıncaya kadar savaşacağımıza söz veriyoruz. Var olmak haktır"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685