banner651

KURTULUŞ KOŞUSU YAPILDI

YARIŞMAYA 17 İLDEN SPORCU KATILDI

KURTULUŞ KOŞUSU YAPILDI














KURTULUŞ KOŞUSU YAPILDI
Kahramanmaraş
'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde bisiklet yarışı ve kurtuluş koşusu yapıldı.Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışlara 17 ilden sporcular katıldı.


Yarışlar, Ceyhan Köprüsü'nden 
Kahramanmaraş Kalesi'ne kadarki 12 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konuşmasında, 100 yıl önce Türk milletinin zor günler geçirdiğini ancak bu günlerden alnının akıyla çıktığını söyledi.


Geçmişi unutmayarak bundan ders almak gerektiğini kaydeden Güvençer, yarına güç toplamak için o günlerin hatıralarını canlı tutmak ve gençlere anlatmak gerektiğini belirtti.

Güvençer, şöyle konuştu: "1919 ve 1920'ye gelindiğinde bu coğrafya, milletin kanına dokunan, şanını, şerefini, namusunu zedeleyen bir tecavüzle karşılaşmıştı. Bu millet, bir yerden taşacaktı. Bu Kahramanmaraş'a nasip oldu. Kahramanmaraşlılar, düzenli ordu olmaksızın, hatta çeteler ve milisler olmaksızın neredeyse kundaktaki bebeğinden, hasta yatağındaki kadınına, ihtiyarından gencine tam bir sivil halk direnişiyle çok kısa zaman içerisinde namusuna, şerefine dokunan, coğrafyasını kirleten düşmanı tabiri caizse arkasına bakmasına dahi fırsat vermeden bu topraklardan püskürttü."

Güvençer, bu ruhun Kahramanmaraş özelinde Türk milletinin ruhu olduğunu kaydetti.Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Kahramanmaraş'ın 12 Şubat 1920'de istiklal meşalesini ateşlediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak o günleri yad etmek için spor organizasyonları yaptıklarını dile getiren Erkoç, "Bu kutsal vatanı bize emanet eden, ay yıldızlı bayrağımız için gözünü kırmadan canını feda edenleri rahmetle, minnetle anıyoruz. Güvenlik güçlerimiz, bu gün de ülkemizde kargaşa çıkartmaya çalışan, ay yıldızlı bayrağımıza, aziz vatanımıza karşı kastedenlere karşı kararlı bir şekilde durmakta ve gözünü kırmadan canlarını feda etmektedir. Onların da ruhu şad olsun" diye konuştu.

Bisiklet yarışına 70, kurtuluş koşusunaysa 220 sporcu katıldı. Bisiklet yarışında Veysel Çıkmaz birinci olurken, kurtuluş koşusunda bayanlarda Konya'dan katılan Senem Eser, erkeklerdeyse Nuri Kömüratan şampiyonluğu elde etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER