KURSİYERLERDE SERTİFİKA SEVİNCİ

Kahramanmaraş Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından düzenlenen bilgisayar destekli mobilya tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

KURSİYERLERDE SERTİFİKA SEVİNCİ

Salonu’ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusun elindeki en büyük avantaj olduğunu belirterek, bu avantajın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gelişen teknolojinin her alanda yakalanması ve ayak uydurulması gerektiğine dikkat çeken Kocatepe, “Bakıyoruz ülkemizde her alanda güzel gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın en çabuk gelişen ve büyüyen ülkelerinin başında geliyoruz. Bizin en büyük artımız bildiğiniz gibi genç nüfusumuz. Bu genç nüfusumuzu gerek eğitim, gerekse de teknoloji anlamında en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu açıdan düzenlenen kursu çok başarılı buluyorum. Sizler ağaca can veren çok önemli bir mesleğin erbabısınız. Sizler sayesinde genç nüfusumuz da teknolojiyi kullanarak mesleğini icra etmeye devam edecek” diye konuştu.

KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ise geçmişi 1200’lü yıllara dayanan ahilik geleneğinin Türk toplumunun omurgasını oluşturduğunu kaydetti. Kuybu, “Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatlarından olan esnafımız, hem geleneğini yaşatıyor hem de geleceğe ayak uyduruyor. Çünkü rekabetin ve değişimin çok hızlı yaşandığı günümüzde esnaflarımız da bu teknolojik değimi mesleğine yansıtmalı. Birlik olarak bizim de en büyük amacımız yeni fikirler üreten esnaflar yetiştirmek. Bu nedenle böylesine anlamlı projeleri her zaman desteklemeye hazırız” şeklinde konuştu.

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Enver Çelebi’de 3 ay önce başlayan kursun başarıyla tamamlandığını belirtti. Kursiyerlerin oldukça verimli eğitimler aldığını dile getiren Çelebi, mesleki gelişim kurslarını bundan sonra da sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, KMESOB Başkanı Kuybu ve Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, kursiyerlerin sertifikalarını takdim etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER