banner651

KSÜ’LÜ GENÇLER, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN “GÖREV BENDE” DEDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından gençlerin akran eğitimi metotları ile birbirlerini eğitebilmeleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları amacıyla “Sağlıklı Yaşam İçin Görev Bende” projesi hayata geçirildi.

 KSÜ’LÜ GENÇLER, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN “GÖREV BENDE” DEDİ

 KSÜ’LÜ GENÇLER, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN “GÖREV BENDE” DEDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Görev Bende Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi işbirliğiyle 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında bisiklet yarışı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gençlerin akran eğitimi metotları ile birbirlerini eğitebilmeleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları amacıyla “Sağlıklı Yaşam İçin Görev Bende” projesi hayata geçirildi. Sağlık Bakanlığının tavsiyesi üzerine üniversitemiz bünyesinde kurulan KSÜ Görev Bende Öğrenci Topluluğu, sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve bu konuda gençlerde farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet yarışı etkinliği düzenledi.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan KSÜ Görev Bende Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Uzm. Dr. Mustafa Çiçek, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında geçleri bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklar hakkında bilinçlendirmeyi ve sporla sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

61 öğrencinin katılımıyla KSÜ Spor Kompleksinde gerçekleştirilen yarışın birincisine TÜGVA Kahramanmaraş Şubesi tarafından bisiklet hediye edildi. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan KSÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Bölümü öğrencisi Ahmet Sinan Tanır’a ödülü TÜGVA Kahramanmaraş Şubesi Yükseköğretim Koordinatörü Enes Dölek tarafından verildi. Bisikletten düşen arkadaşına yardım etmek için yarışmadan çekilen Hikmet Çoban’a ise fair play ödülü verildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER