banner675

KSÜ'DE , ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF’KONSERİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Âşık Mahzuni Şerif anısına konser programı düzenlendi.

KSÜ'DE , ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF’KONSERİ

 

KSÜ, ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF’İ KONSERLE ANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Âşık Mahzuni Şerif anısına konser programı düzenlendi.

 

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programının açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Âşık Mahzuni Şerif’in Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin yetiştirdiği en büyük ozanlardan biri olduğunu ifade eden Rektör Can, “Kültür, bir milleti millet yapan en temel unsurlardan biridir. Bizler öğrencilerimize kültürümüzü en iyi şekilde öğretmek ve bir kültür bilinci inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Bu manada üniversitemiz her zaman sanatın ve sanatçının yanındadır. Bu topraklarda yetişen bu ülkenin değerlerini unutmadan, unutturmadan sahip çıkmaya, bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Fikir ve sanat alanında ülkemize yön veren önemli isimleri tanımaları ve anlamaları noktasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Öğrencilik yıllarınızı iyi değerlendirin. Mesleki alanınızı en iyi şekilde öğrenirken kültürümüzün parçası olan unsurlar hakkında da bilgi sahibi olun. Her biri bizi yansıtan türkülerimize sahip çıkın.” dedi. Rektör Can, dünyanın tanıdığı önemli bir isim olan Âşık Mahzuni Şerif’i anma konserine emek veren herkesi tebrik ederek bu tür çalışmaların devamını diledi.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli halk ozanlarından biri olan Âşık Mahzuni Şerif’i anlattı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Ramazan Avcı, Âşık Mahzuni Şerif’in hayatını anlatarak şiirlerinden bazılarını seslendirdi.

 

Program kapsamında şef Öğr. Gör. Alper Şakalar yönetimindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koro, Âşık Mahzini Şerif’in birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Konser programının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı tarafından koro şefi Öğr. Gör. Alper Şakalar’a ve Ramazan Avcı’ya programa sundukları katkı nedeniyle çiçek takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685