banner651

KSÜ’DE KONFERANS DÜZENLENDİ

KSÜ’de “E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Maker Hareketi” Konulu Konferans Düzenlendi

 KSÜ’DE KONFERANS DÜZENLENDİ

 KSÜ’DE KONFERANS DÜZENLENDİ

KSÜ’de “E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Maker Hareketi” Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu tarafından “E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Maker Hareketi”  konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını KSÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi, Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy yaptı. Hızla gelişen ve hayatın her alanına giren yeni teknolojilerle birlikte 21. yüzyılın ‘dijital çağ’ olarak adlandırıldığını ifade eden Paksoy, dijital çağın getirdiği yeniliklerden biri olan e-ticaret ve dijital pazarlama gibi kavramların öneminin her geçen gün arttığı söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) Başkan Yardımcısı Andaç Yakın “E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Maker Hareketi” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Günümüzde çoğunlukla eğlence amaçlı kullanılan sosyal medyanın, ticaretin önemli bir ayağı olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Yakın, e-ticaret sitelerinin bu gibi mecraları daha etkin kullanarak geniş kitlelere ulaşabilmek için profesyonel uzman desteğinden yararlanmaları gerektiğini belirtti.

E-ticaretin klasik ticarete oranla düşük maliyetli bir ticaret biçimi olduğunun altını çizen Yakın, dünya çapında kullanılan e-ticaret iş modelleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Teknoloji ile ‘kendin yap’ kültürünün birleşmesinden oluşan ve dünyada hızla yayılan bir akım olan, hazır olanı tüketmek yerine tamamen üretim odaklı bir yaşamı kurmayı ifade eden ‘maker hareketi’nden de bahseden Andaç Yakın,  ÇUBİTED bünyesinde kurdukları ‘Maker Teknoloji Atölyesi’nde hafta sonları 5-15 yaş arası çocuklar için kodlamadan elektroniğe, tasarımdan 3 boyutlu baskıya birçok konuda uygulamalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konferans sunumunun ardından Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy tarafından ÇUBİTED Başkan Yardımcısı Andaç Yakın’a günün anısına hediye takdim edildi.


Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER