banner651

KSÜ'DE BAHAR ŞENLİKLERİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahar Şenlikleri coşku ile devam ediyor.

  KSÜ'DE BAHAR ŞENLİKLERİ

 

KSÜ'DE BAHAR ŞENLİKLERİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahar Şenlikleri coşku ile devam ediyor.

 

29-30 Nisan 2019 tarihlerinde 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yer alacağı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahar Şenlikleri açılış programıyla başladı.

KSÜ Avşar Yerleşkesi şenlik alanında gerçekleştiren açılış programı kapsamında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can bir konuşma yaptı. Üniversite yönetimi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ifade eden Rektör Can, “Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda yaklaşık 3 ay süren yoğun hazırlık sürecinin ardından Bahar Şenliği programını hayata geçirdik. Öğrencilerimizi stresli ders ve sınav ortamından birkaç günde olsa uzaklaştıracak dolu dolu bir etkinlik programı hazırladık.” diye konuştu.

“Üniversite olarak yalnızca eğitim, bilim, teknoloji ve araştırma faaliyetleri yürütmüyoruz. Kültürümüzün, sanatımızın ve medeniyetimizin doğru şekilde tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde de çaba sarf ediyoruz.” diyen Rektör Can, “Bu etkinlik içerdiği kültür ve sanat öğeleriyle, yöresel ve ulusal dansları, farklı türleri barındıran konserleriyle, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin karşılıklı kültür alışverişiyle, önemli bir kültür organizasyonudur. Bu kapsamlı etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise konuşmasında Kahramanmaraş’ın önemli bir kültür, sanat ve edebiyat şehri olduğuna dikkat çekerek kahramanlar diyarı Kahramanmaraş’ın her yönüyle tanınması ve her mecrada tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından Türk halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Rektör Can ve protokol üyeleri şenlikler kapsamında Güzel Sanatlar Bölümü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi fuaye alanında öğrenci resim ve fotoğraflarından oluşan karma serginin açılışını gerçekleştirdiler.

Gün boyu süren etkinlikler kapsamında sanat atölyesi çalışmaları, geleneksel oyun aktiviteleri, öğrenci gruplarının konserleri, şiir ve stant-up yarışmaları ile halk dansları gösterileri yer aldı.

Bahar Şenlikleri 30 Nisan Salı günü düzenlenecek sergiler, tiyatro gösterileri, yarışmalar, uçurtma şenliği ve gün sonunda gerçekleştirilecek ‘Aydilge’ konseriyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER