banner675

KSÜ’DE 14 MART TIP BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle “Doktor Olmak” konulu konferans ve Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

KSÜ’DE 14 MART TIP BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

 

KSÜ’DE 14 MART TIP BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle “Doktor Olmak” konulu konferans ve Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Örnek yaptı. Prof. Dr. Örnek, konuşmasına Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şehit olan Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Orhan Sökmen ve bütün şehitlerimizi rahmetle anarak başladı.

Sağlığın hayatımızdaki en değerli unsur olduğuna dikkat çeken Rektör Vekili Örnek, “Büyük bir özveriyle insan sağlığına aracılık eden tüm hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. “Ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri sağlıktır. Bu sebepledir ki sağlık sistemindeki sorunların iyileştirilmesi ülkemizin gelişmesi açısından son derece önem arz etmektedir.” diyen Örnek, karşılaştığı sorunlara rağmen işini büyük bir özveriyle yapan sağlık çalışanlarının her türlü takdiri hak ettiğini ifade etti.

Geleceğin doktor adayları olan Tıp Fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Rektör Vekili Örnek, “Çıkmış olduğunuz bu kutsal ve meşakkatli yolda kalbiniz ve gönlünüz her zaman insan ve vatan sevgisiyle dolu olsun. Önünüze çıkan hiçbir zorluk sizi yolunuzdan döndürmesin. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla vatana millete ve insanlığa hizmet yolunda yolunuz ve bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alptekin Yasım ise kısa bir selamlama konuşması yaparak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ekrem Aksu da sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususuna dikkat çekti. Aksu, “Sağlıkta şiddet sorunu, hem hekimlerimiz hem de halkımız açısından öncelikli sağlık sorunudur.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Tamer Tetiker, ‘Doktor Olmak’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Genç doktor adaylarına seslenen Tetiker, “Bilgi ve becerilerinizi meslektaşlarınızla paylaşın. O meslektaşınız belki ileride çok sevdiğiniz bir yakınınızın doktoru olabilir.” dedi. “Hastayı bilgi değil ilgi iyileştirir.” diyen Tetiker, “İşinizde empati son derece önemli. Hastalarınızla empati kurun. O hasta sizin yakınınız olabilir. Yakınlarınıza sevdiklerinize nasıl davranılmasını istiyorsanız sizde hastalarınıza o şekilde davranın.” diye konuştu.

Konferans sunumunun ardından KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Öztürk’ün çektiği fotoğraflardan oluşan “Dağlar” başlıklı multimedya gösterimi gerçekleştirildi.

Törende ayrıca KSÜ Tıp Fakültesi 2017-2018 1. Dönem öğrencilerine beyaz önlükleri, protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından törenle giydirildi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve yapılan ikramların ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 02:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685