banner651

KSÜ ÖĞRENCİLERİ, TERÖRÜ LANETLEDİLER

Kahramanmaraş Sütçü İmam (KSÜ) öğrencileri yürüyüş yaparak terörü lanetledi.

KSÜ ÖĞRENCİLERİ, TERÖRÜ LANETLEDİLER
Kahramanmaraş Sütçü İmam (KSÜ) öğrencileri tüm Türkiye’yi yasa boğan 24 şehit için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte teröre lanet yağarken, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Hepimiz Askeriz PKK'ya yeteriz", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganlar atan grup, terörün bitmesi için tek vücut olunması gerektiğini belirtti.

Önceki gün Bitlis'in Güroymak ve önceki gün Hakkari Yüksekova ile Çukurca'da düzenlenen terörist saldırılar kınandı. 24 asker 5 polis için tek yürek olan üniversite öğrencileri terörü lanetledi. Avşar yerleşkesinde gerçekleşen yürüyüşe Karacasu Yerleşkesinde de katılım oldu.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz", "ne mutlu Türküm diyene", "Türk Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir" şeklinde sloganlar atan grup, şehitlerimizin isminin okunmasının ardından ise "burada" diyerek karşılık verdiler. Yaklaşık 2 bin kişilik grup adına basın açıklaması yapan KSÜ öğrencilerinden Burak Öztaş, üniversite öğrencileri olarak teröre kalıcı çözümler bulunmasını istediklerini söyledi. Öztaş, şöyle konuştu:

"Dün Hakkari'de ondan önceki gün Bitlis'te hepimizi üzen olaylar yaşanmıştır. 24 ananın göz yaşı sel olmuş, 24 ocak sönmüş, 70 milyon hüzne boğulmuştur. Biz burada vatansever üniversite öğrencileri olarak her birimiz birer şehit adayı olarak devlet büyüklerimizi göreve davet ediyoruz, hepsinden terör konusunda kalıcı çözümlemeler yapmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden 'bıçak kemiğe dayandı', 'terörle mücadeleye devam edilecek' gibi açıklamalar değil, daha kalıcı çözümler beklemekteyiz. Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri olarak her zaman buradayız, dimdik ayaktayız, şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Yeri geldiği zaman onlar gibi şehitlik mertebesine ulaşabilmek için çalışacağız."

Çok sayıda kız öğrencinin de katıldığı eylemde, grup saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyarak sessizce dağıldı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER