banner675

KSÜ, NEVRUZ BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle coşku ile kutladı.

 KSÜ, NEVRUZ BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADI

 KSÜ, NEVRUZ BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADI

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle coşku ile kutladı.

 

KSÜ Avşar Yerleşkesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlama programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Nevruz’un kültür ve geleneğimizdeki önemine vurgu yapan Rektör Deveci, Nevruz Bayramı’nın bütün diğer bayramlar gibi hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir gün olduğunun altını çizdi.

 

“Bayram hüviyeti kazanmış ve milletimizin tüm renkleri için baharın coşkusunu bize muştulayan 21 Mart kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin vesilesi olsun inşallah.” diyen Rektör Deveci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devlete, vatana ve millete olan borcumuzu hakkıyla ödeyerek milletler mücadelesinde tarihin bize yüklediği mazluma umut, zalime korku misyonunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Mevzu Türk Milleti ise biz kâinatı dağ, taş, toprak, bitki deyip geçmeyiz. Toprak bizim için vatandır. Ağaç bizim için fırında kürektir, ay yıldızlı bayrak da direktir. Dağ bizim için uzlettir, Bolu Beyine yiğitlik mekânıdır. Gül bizim için; Allah’ın Sevgilisi, Müjdecimiz, Kurtarıcımız, Efendimiz’in (SAV) remzidir. Biz kâinatı ağızsız, dilsiz kardeşlerimiz olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız”.

 

“Coğrafyamız kaderimizdir. Bu coğrafyada kardeşliği, barışı, birlikte yaşama azmini, tahammülü, bilimi, gelenek ve tarih şuurunu, törelerimizi, ahlaki değerleri, sorumluluk duygusunu ve şuurunu çoğaltmak; tüm ayrılıkları, tembellikleri, adam sendeciliği yok etmek zorundayız.” diyen Rektör Deveci, “Baharın aşkı, baharın coşkusu, baharın bereketi, yakın zamanda idrak ettiğimiz Çanakkale şuuru ile çelik iradeye dönüşsün.” temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

 

Geleneksel Nevruz ateşini Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz ve Rektör Deveci birlikte yakarken, Nevruz’un en önemli simgelerinden biri olan demir dövme merasimi, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 

Nevruz kutlama programı kapsamında halkoyunları gösterileri, Nevruz deyimleri, şiir ve şarkı dinletileri, Türkmen ve Azerbaycanlı öğrencilerin yöresel nevruz gösterileri katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

Program kapsamında Avrasya Âşıklar Birliği Başkanı Âşık Zeki Erdali ve KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca Nevruz türküleri seslendirirken, Âşık Ahmet Poyrazoğlu ve Âşık Orhan Üstündağ’ın atışmaları katılımcılardan büyük alkış aldı.

Baharın gelişini, sevincini ve coşkusunu yansıtan programın sonunda, geleneksel hale gelen Nevruz pilavı ve ayran ikramı yapılırken Rektör Deveci, öğrencilerin davetini kırmayarak kurulan Nevruz halayına da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685