banner651

KSÜ KÜNİB FUARINDA‏

KSÜ, KIRGIZİSTAN’DA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

KSÜ KÜNİB FUARINDA‏
 KSÜ KÜNİB FUARINDA‏
KSÜ, KIRGIZİSTAN’DA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, 8 ülkeden üniversite temsilcilerinin katıldığı Kafkasya Üniversiteleri Birliği’nin (KÜNİB) VI.Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde KÜNİB VI. Olağan Kongresi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlendi. Gerçekleştirilen kongreye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri katıldı.




Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin (KTMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Transkafkasya’da Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden İnşası: Düşünceler ve Öneriler" konulu KÜNİB VI. Olağan Kongresi’ne, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, YÖK üyeleri, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ile Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı sonunda KÜNİB üyesi üniversiteler arasında Mevlana Değişim Protokolü anlaşmaları imzalandı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile İran Üniversite Rektörleri arasında Mevlana Değişim Protokolü, Kıbrıs Üniversite Rektörleri arasında da Akademik ve Kültürel İşbirliği Protokolü imzalandı.

KSÜ, KÜNİB EĞİTİM FUARINDA

21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Bişkek’te düzenlenen KÜNİB Eğitim Fuarına; Türkiye’den 40, Kıbrıs’tan 1, Amerika Birleşik Devletleri’nden 1, Kırgızistan’dan 1 üniversite katılarak stant açtı. Fuara 2 gün boyunca 3 bini aşkın ziyaretçi katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği fuarda genç üniversite adaylarıyla buluşurken KSÜ standına Kırgızistanlı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, tanıtım çalışmalarını olumlu izlenimlerle tamamlarken bu tür fuarların dünyaya açılmak için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Deveci, yaptığı değerlendirmede “Ata yurdumuzda Üniversitemiz ve Kahramanmaraş’ı tanıtma fırsatı bulduğumuz bu fuarda gördüğümüz yoğun ilgi, bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Üniversitemizi, eğitim kalitesi ve imkânları sayesinde 700‘den fazla yabancı uyruklu öğrenci tercih ederek, eğitimlerini sürdürmektedir. Eğitim kalitemizle birlikte bu sayıyı artırmamız hem üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artıracak hem de öğrencilerimizin kendi ülkelerinde bizleri temsil etmelerine vesile olacaktır. Kaliteli bir eğitim alarak Üniversitemizden mezun olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, uluslararası düzeyde şehrimizin ve Üniversitemizin tanıtımına katkı sağlayacaklardır.” şeklinde konuştu.

 

 

ÜNİVERSİTELER ARASINDA ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ OLACAK

Prof. Dr. Deveci, imzalanan anlaşmalarla üniversitelerin öğrenci değişimi yapabileceğini belirterek “Akademik işbirliğine imza atan üniversiteler ile kongre, sempozyum, bilimsel toplantılar ve projeler yaparak, bilimin öncülüğünde ortak bir geleceği inşa etmek en önemli amacımızdır.” dedi.

KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise fuarın sonunda yaptığı konuşmada “Güneş doğudan doğuyor. Bunun anlamını doğru okumalıyız. Doğunun kaynakları batıda tüketiliyor fakat batının silahları doğuya yöneltiliyor. Bu sebeple yaşadığımız coğrafyanın önemini iyi bilmeliyiz. KÜNİB gibi birliklerin yapacağı çalışmalar, bu yönde insanlığa çok şey katacaktır. Ümidimiz, gençlerimizin üniversite yıllarında kardeşliklerini pekiştirmeleri, dost olmaları ve uluslararası platformlarda güç birliğiyle ülkelerimizi, halklarımızı temsil etmeleridir." dedi.

PROTOKOLÜ İMZALAYAN ÜNİVERSİTELER

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (Prof. Dr. Durmuş Deveci) , Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (Prof. Dr. İrfan Aslan), Kastamonu Üniversitesi  (Prof. Dr. Seyit Aydın), Erzincan Üniversitesi (Prof. Dr. İlyas Çapoğlu), Erzurum Teknik Üniversitesi (Prof. Dr. Muammer Yaylalı), Bartın Üniversitesi (Prof. Dr. Ramazan Kaplan) , Tunceli Üniversitesi (Prof. Dr. Ubeyde İpek),  Bayburt Üniversitesi (Prof. Dr. Selçuk Çoşkun), Uşak Üniversitesi (Prof. Dr. Sait Çelik) , Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Prof. Dr. Mansur Harmandar), Siirt Üniversitesi (Prof. Dr. Murat Erman), Niğde Üniversitesi (Prof. Dr. Adnan Görür),Ordu Üniversitesi (Dr. Tarık Yarılgaç), İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (Prof. Dr. Galip Akhan), Başkent Üniversitesi (Prof. Dr. Mehmet Haberal), Universıty Of Applıed Scıence And Technology (Prof. Dr. Mohammad Akhbari), Melitopol State Pedagogical University (Prof. Dr. Valentin Molodychenko), Azerbaycan Devlet Aqrar Üniversitesi (Prof. Dr. İbrahim Ceferov) ile akademik işbirliği protokolüne imza attı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER