banner675

KSÜ GSF’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü gün boyu düzenlenen etkinliklerle kutladı.

 KSÜ GSF’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

 KSÜ GSF’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü gün boyu düzenlenen etkinliklerle kutladı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, üniversitemizde görev yapan kadın personeli ziyaret ederek karanfil hediye etti. Üniversitenin faklı birimlerinde çalışan kadın personeller ile tek tek sohbet eden Rektör Deveci, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sergi Salonunda “Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi” gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Rektör Deveci, kadınların toplumun daha düzenli ve daha güzel olmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti. Dinimiz ve kültürümüzün kadına verdiği öneme değinen Rektör Deveci, “Peygamber Efendimizin (SAV) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ hadis-i şeriflerine mazhar olan bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.” şeklinde konuştu.

Rektör Deveci, “Bizim kadınımız hassas ve nazik olduğu kadar yüreklidir de, geçmişte de günümüzde de milletin zor zamanlarında büyük fedakârlık gösterdiler. Bir gün değil her gün sizin gününüz olsun.” diye konuştu

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da  kısa bir selamlama konuşması yaparak bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından, 37 sanatçının 40 eserinin sergilendiği “Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisinin” açılış kurdelesini Rektör Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Solak ve Prof. Dr. İrfan Ersin akıncı, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Sergi kapsamında ayrıca GSF öğrencileri tarafından yapılan suluboya resimlerden oluşan “Kadın ve Afrin”  sergisi de yer aldı. Kadınların Afrin’de gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamındaki desteği, asker annesi ve asker eşlerinin fedakârlığını resmeden tablolar ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen sergide GSF Öğretim Görevlisi Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un uzun süren araştırmalar ve 3 ay süren atölye çalışması sonucunda tamamladığı Kahramanmaraş Milli Mücadelesi kahramanı Sütçü İmam’ın büstü de ilk kez sanatseverlerle buluştu.

Büstün yapımı öncesi Sütçü İmam’ın görünümü ile ilgili tarihçilerden bilgiler aldıklarını ifade eden Aksoy, günümüzde Sütçü İmam’ın 80 yaşlarında bir insan olarak resmedildiğini hatırlatarak 40’lı yaşlarda vefat eden Sütçü İmam’ı yaşına uygun bir görünümle yansıttıklarını ifade etti.

Fiberglas malzeme kullanılarak 3 aylık atölye çalışması sonucunda tamamlanan büstün yapımında Öğretim Görevlisi Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yanı sıra GSF öğrencileri Oğuzhan Erol, Ertuğrul Yücel ve Osman Şadi Kırsaka yer aldı. Sütçü İmam büstü, üzerine konulacağı kaidenin tamamlanmasının ardından KSÜ Rektörlüğü önünde sergilenecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685