banner675

KSÜ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türk kültürünü ve Türkçeyi öğrenmek amacıyla Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneğinin davetlisi olarak Kahramanmaraş’ta bulunan Filistinli öğrencilere ev sahipliği yaptı.

KSÜ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

 KSÜ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türk kültürünü ve Türkçeyi öğrenmek amacıyla Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneğinin davetlisi olarak Kahramanmaraş’ta bulunan Filistinli öğrencilere ev sahipliği yaptı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Avşar Yerleşkesinde bulunan fakülteler ve Teknokent’i gezen Filistinli öğrencileri Rektörlük Makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Ziyarette Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hacı Muharrem Dilipak, Kudüs’ten gelen 30 Filistinli öğrenci, halen KSÜ’de eğitim gören Filistinli öğrenciler yer alırken, Rektör Deveci üniversite yabancı öğrenci kontenjanlarına ilişkin öğrencileri bilgilendirdi. 2017-2018 Akademik Yılı itibariyle öğrenci sayısının 43 bine ulaşmasını beklediklerini ifade eden Rektör Deveci, bu sayının 2 binini yabancı uyruklu öğrencilerin oluşturduğunu söyledi. KSÜ’de halen 7 Filistinli öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Rektör Deveci, bu öğrencilerden 5’inin Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu vurguladı.

Filistinli öğrencilerin başarı durumlarının gayet iyi noktalarda olduğunu belirten Rektör Deveci, KSÜ Senatosunun aldığı kararla, Filistinli öğrencilerden yabancı uyruklu öğrencilerden alınan harç parasının yarısının alındığını söyledi.

Bütün öğrencilerin kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen Rektör Deveci, “Filistin ve Bosna-Hersek’ten gelen öğrencilerimize daha da ayrıcalık gösteriyoruz. Bu iki kültürün milletimize olan sevgisini biliyoruz ve hissediyoruz. Bu iki ülkeden gelen kardeşlerimizi buluşturarak doğu ve batı kültürünün sentezini oluştururuz inşallah.” diye konuştu.

Rektör Deveci yabancı öğrenci kontenjanını arttırmak için gerçekleştirdikleri önemli projeler hakkında da Filistinli öğrencilere bilgi verdi. Yapımına bu yıl içerisinde başlanması planlanan Tıp Fakültesi morfoloji binasının tamamlanmasıyla Tıp Fakültesinde yabancı öğrenci sayısının 150’ye ulaşacağının müjdesini veren Rektör Deveci, ay-yıldız formunda planlan kompleksin kubbesinin Mescid-i Aksa’nın kubbesinden esinlenerek projelendirildiğini ifade etti.

Öğrencilerin üniversiteye ilişkin sorularını da cevaplandıran Rektör Deveci, Filistinli gençlere başarılı bir kariyer yaşamı için tavsiyelerde bulundu. Nobel Kimya Ödülü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Çoğu insan zekâya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.” sözlerini hatırlatan Rektör Deveci, başarıya erişmek için disiplinli bir şekilde çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Öğrencilere hayat boyu başarılar dileyen Rektör Deveci, “Filistinli kardeşlerimizin cesaretlerine hayranız, mücadeleden yorulmayın, size zulmedenlerden daha zeki, çalışkan ve daha üretken olun.” ifadelerini kullandı.

Rektör Deveci ziyaretin ardından KSÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülke bayraklarının yer aldığı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanında bulunan Filistin bayrağı önünde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685