banner651

KSÜ, 15 TEMMUZ DESTANINI UNUTMADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hainlerin darbe kalkışmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

  KSÜ, 15 TEMMUZ DESTANINI UNUTMADI

 

KSÜ, 15 TEMMUZ DESTANINI UNUTMADI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hainlerin darbe kalkışmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve Demokrasi” konulu konferans gerçekleştirildi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite protokolü, personel ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“15 Temmuz bize göstermiştir ki bu millet artık iradesine darbe vurmak isteyenlere pabuç bırakmayacaktır. Bundan sonra bu tür kalkışmalarla milletin iradesine, vicdanına ve kararına karşı çıkmak isteyen dâhili ve harici bedhahlar, emellerine ulaşamayacaktır.” diyen Rektör Can, “Bundan sonra bu tür hain niyetleri olanlar yok olmayı göze almadan girişimde bulunamayacaklardır.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’da milletin tek yürek olarak hain FETÖ mensuplarının kanlı kalkışmasına karşı göğsünü siper ettiğini hatırlatan Rektör Can, “Böylesine onurlu, gururlu ve şerefli duruşu ortaya koyan bu milletin ferdi olmaktan şeref duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’dan dersler çıkarmamız lazım.” diyen Rektör Can, “Gençlerimizi mesleki donanımlarının yanı sıra milli şuura sahip nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Dinimizi ve tarihimizi doğru ve birincil kaynaklardan öğrenmeli ve öğretmeliyiz.” dedi.

Konuşmasının son bölümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan Rektör Can, gazilerimize sağlıklı bir hayat dileyerek şükranlarını sundu.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Şavkılı,  “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve Demokrasi” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Ülke tarihimiz boyunca demokrasiyi hedef alan müdahaleleri özetleyen Dr. Öğr. Üyesi Şavkılı, 15 Temmuz’un yıllar boyunca hatırlanması ve anılması gereken önemli bir gün olduğunun altını çizdi.

“Siyasi liderlerin dik durmaması ve siyasi partilerin duruş sergilememesi, askeri vesayetin önünü açmıştır.” diyen Şavkılı, bütün darbeler öncesi gerçekleştirilen eylemlerle darbelerin meşrulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunu belirten ve FETÖ mensuplarının paralele devlet yapılanmalarına ilişkin bilgiler veren Şavkılı, FETÖ yapılanmasının başındaki hain Fetullah Gülen’in en önemli yönünün 28 Şubat’ta olduğu gibi her zaman darbeden yana tavır takınması olduğunu ifade etti.

Gezi olayları ve MİT tırlarının durdurulması hadiselerinin tamamen dış yönlendirmelerle gerçekleştirildiğini belirten Şavkılı, bütün çabaları sonuçsuz kalan ve bütün güçleri elinden birer birer alınan hain FETÖ yapılanmasın 15 Temmuz 2016’da kalkışmayı gerçekleştirdiğini anlattı.

Vatan hainlerinin ihanette sınır tanımayarak savaş zamanlarında bile bombalanmayan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladıklarını hatırlatan Şavkılı, 15 Temmuz’da yeniden tecelli eden Çanakkale ruhuyla milletin hainlere geçit vermediğini söyledi.

Bu konferansta konuşmacı olarak yer almaktan duyduğu gururu ifade eden Şavkılı, “Burada bu konuşmayı yapmak benim için milli bir görevdir. Bana bu şansı veren üniversitemiz yönetimine ve Sayın Rektörümüze şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 06:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER