banner675

Koronavirüse karşı “Mahalle denetim ekipleri” göreve başladı

​​​​​​​Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde izolasyona alınan kişileri “Mahalle Denetim Ekipleri tarafından denetlenmesine karar verildi.

Koronavirüse karşı “Mahalle denetim ekipleri” göreve başladı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde izolasyona alınan kişileri “Mahalle Denetim Ekipleri tarafından denetlenmesine karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ile sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni tedbirlerin alındığının altı çizildi.

Koronavirüs tanılı ve temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen izolasyon koşullarına uyulması için elektronik imkanlar dahil tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, tarafından koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlanması amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri koordinasyonunda İlçe Salgın Denetin Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekiplerinin” oluşturulmasına karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Ekiplerinin, yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde kaymakamlıklarımızca; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personelinin görevlendirilmesine karar verildi.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685