banner651

KMTSO’DA “GÜVENLİ TİCARETTE YENİ UFUKLAR” SEMİNERİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), üyelerinin kurumsal kapasitesini geliştirmeye devam ediyor.

KMTSO’DA “GÜVENLİ TİCARETTE YENİ UFUKLAR” SEMİNERİ

 

KMTSO’DA “GÜVENLİ TİCARETTE YENİ UFUKLAR” SEMİNERİ

 

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), üyelerinin kurumsal kapasitesini geliştirmeye devam ediyor.

 

KMTSO Toplantı Salonunda, Türk Eximbank ve Euler Hermes’İin katılımı ile “Güvenli Ticarette Yeni Ufuklar” konulu bir seminer düzenlendi.

 

İki bölümden oluşan seminerde, Euler Hermes Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, ticari riskleri ve alacakları güven altına alacak yöntem önerilerini aktardı.

 

Seminerde ayrıca, Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik, “Türk Eximbank İhracat Kredi Programları”, Kahramanmaraş’ta görevli Türk Eximbank Daire Başkanı Özcan Özverim de “Türk Eximbank Alacak Sigortası” konusunda sunum yaptı.

 

Küresel gelişmelerin yanı sıra dünyadaki ekonomik görünümün değerlendirildiği ve Euler Hermes’in, Kahramanmaraş’taki faaliyetlerinden bahsedildiği toplantıya KMTSO Genel Sekreteri M. Akif Pakdil de katıldı.  

 

Euler Hermes Satış, Pazarlama ve Ticari Tahsisten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu toplantıda, dünya çapında gelişmeler ve Türkiye’deki makroekonomik görünümü değerlendirerek, “Dünya geneline baktığımızda ABD, Çin ve AB arasında artan korumacılık önlemleri, Orta Doğu’da devam eden belirsizlik, emtia fiyatlarında dalgalanma, yükselen petrol fiyatları, gelişmekte olan ülkelerde finansmana erişim olanaklarının daralmasının yanı sıra döviz kuru volatilitesi gibi olumsuzluklara rağmen 2018 yılında Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) büyümesinin Türkiye’de yüzde 3,3, dünyada ise yüzde 3,2 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“KAHRAMANMARAŞ’TA SAĞLADIĞIMIZ TEMİNAT DESTEĞİ YAKLAŞIK 100 MİLYON TL”

Köseoğlu, “Euler Hermes tarafından Kahramanmaraş’taki şirketler üzerinde taşınan toplam teminat yaklaşık 100 milyon TL civarında. Tekstil ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler bu teminatın yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor” dedi. Köseoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, İspanya, İtalya, Mısır, Portekiz ve Yunanistan gibi Euler Hermes’in çok güçlü olduğu ülkeler yer alıyor. Euler Hermes 5 kıtada, 50’den fazla ülkede yerel ofisleri olan bir kuruluş. Bu ülkelerdeki alıcıları yakından takip ederek ihracat yapan müşterilerimize tam destek sağlayabiliyoruz” dedi.

 

“OPERASYONEL YÜKÜNÜZÜ HAFİFLETİYORUZ!”

Köseoğlu, 100 yılı aşkın tecrübeye sahip olan ve dünya genelinde 200’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren 40 milyonun üzerinde şirketi takip eden Euler Hermes’i farklılaştıran önemli özelliklerden bahsederken sözlerine şu şekilde devam etti: “Ticaret hacimlerini büyütmek, ihracatta yeni ülkelere yayılmak, yeni pazarlar ve müşteriler kazanmak isteyen şirketler için risk yönetiminde yol gösterici olmak, alıcı bazlı kredibilite enformasyonu sağlamak ve sektörel araştırmalar ile poliçe sahiplerine iş ortağı olarak yol göstermek ve tüm bu desteği sağlarken operasyonel yükü en alt seviyede tutmak Euler Hermes Türkiye’nin en büyük farkı. Riskin önlenemediği durumda ise, yerel hukuk prosedürlerine hakim yerel tahsilat ofislerimiz sayesinde alıcı hangi ülkede olursa olsun, tahsilat yetkisini devralarak hukuki ve tüm bürokratik işlemleri ilgili ülkede doğrudan yürütüp, müşteri ilişkilerini koruyarak olumlu sonuçlar alıyoruz. Ayrıca yıllardır Türk ihracatçısına uygun koşullarda finansman desteği sunan üçüncü partilerle güçlerimizi birleştirerek yeni olanaklar sağlıyoruz. Ticaretin desteklenmesi doğrultusunda Euler Hermes ile müşterimiz arasında düzenlenen ticari alacak sigortası poliçesine finansman kuruluşunun dain-i mürtehin olarak atanmasını takiben tespit edilecek alıcılarından oluşan ihracat bedeli iskonto edilerek ihracatçılarımıza finansman imkanı sağlanabiliyor.”

 

Toplantıda Euler Hermes Türkiye’nin güvenli ticaret yapılması için sunduğu alacak sigortasının yanı sıra bankacılık sisteminin sağladığı teminat mektuplarına muadil olan kefalet sigortası ürünü de katılımcılara aktarıldı.

 

Toplantının 2. oturumunda Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik Türk Eximbank’ın kredi programları hakkında bilgi verirken, 12 şube ve 14 İrtibat bürosu ile ihracatçılara daha yakın olduklarını belirtti.

 

Kahramanmaraş’ta görevli Türk Eximbank Daire Başkanı Özcan Özverim ise Türk Eximbank alacak sigortası programları hakkında bilgi vererek, destek verdikleri ihracatçıların kur riski ve alacak tahsil riski taşımalarını istemediklerini, bu nedenle alacak sigortası ürünü ile ilgili olarak sahada daha çok olup bu ürünü tanıtacaklarını söyledi.

 

 

Euler Hermes Hakkında:

Euler Hermes alacak sigortasında dünya lideri olmasının yanı sıra kefalet sigortası, garanti ve tahsilat alanlarında da sektörün lider şirketleri arasındadır. 100 yılı aşan tecrübesiyle, Euler Hermes şirketler arası müşterilerine nakit ve ticari alacakların yönetimini destekleyecek finansal hizmetler sunmaktadır. Euler Hermes, sahip olduğu bilgi ağı ile küresel GSYİH’in yüzde 92’sini temsil eden pazarlarda faaliyet gösteren küçük, orta ve çok uluslu şirketlerin kurumsal ödeme gücünde günlük değişimleri takip ve analiz etmektedir.  Merkezi Paris’te olan şirket 52 ülkede 6 bin 50 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Allianz Grup üyesi Euler Hermes, Paris Euronext borsasında işlem görmektedir. Grup, Standard & Poor’s ve Dagong Europe tarafından AA notuna layık görülmüştür.

 

Türk Eximbank Hakkında:

İhracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, ihracatçılar ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesi amacı ile faaliyet gösteren Türk Eximbank, ihracat ve döviz kazandırıcılara faaliyetlere yönelik kredi programları ve ihracat sigortası ürünleri sunmaktadır.  

 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER