banner675

KMESOB’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Ahmet Kuybu, “Gün sözde değil, özde kardeşlik günüdür”

KMESOB’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Kahramanmaraş Esnaf Ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, “Gün sözde değil, özde kardeşlik günüdür”
Van meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanlığı bahçesinde oluşturulan yardım toplama merkezine başta oda başkanları, esnaflar ve vatandaşlardan yardım seferberliğine dönüştü.

Türkiye’yi yasa boğan felaketin ardından, depremzedelerin ihtiyaç duyabilecekleri malzemeler olan battaniye, elektrikli soba, yatak, yorgan, ayakkabı, mont ve kazak başta olmak üzere birçok yaşamsal malzemeler KMESOB tarafından Çarşamba günü Van’a gönderilecek.

“Vanlı kardeşlerimiz yardım bekliyor” sloganı ile başlatılan kampanya ile ilgili açıklamada bulunan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, ilk yardım konvoyunun Çarşamba günü Van’a hareket edeceğini belirterek, öncelikli olarak giyim, gıda, ve su gibi yaşamsal malzemelerin depremzedelere ulaştırılacağını belirtti.

Kuybu, şöyle söyledi: “Vanlı kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Gün sözde değil, özde kardeşlik günüdür. Bu deprem sadece onları değil tüm ülkemizi vurdu. Bu gün ‘Türk Kürt kardeştir’ sözünün lafta kalmayacağı gün olmalıdır. Kahramanmaraşlı esnaf, oda başkanı ve vatandaşlar olarak, elimizden geldiğince onlara destek olacağız. Yapacağımız yardımlarla sıkıntılarını biraz da olsa hafifletme gayreti göstereceğiz. İlk önceliğimiz gıda, giyim ve barınma gibi yaşamsal malzemeler olacak. Çarşamba günü ilk tır bölgeye gidecek. Bir ay sürecek kampanyamıza tüm duyarlı vatandaşlarımızı katkıda bulunmaya çağırıyorum. Ayrıca yardım kampanyasına destek veren tüm oda başkanlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685