banner675

KİVİ, İLK MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi ile Andırın ilçesi arasında yer alan Sır Barajı bölgesinin nemli ortamında yetişen kivide ilk hasat başladı. Her biri 125 gram gelen kivilerin kilogramının 3 ile 4 liradan satışa sunulduğunu kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, "Kivinin gelecek vaat ettiğinden dolayı, kivinin yetiştirilip yetiştirilmediği noktasında bir mastır plan çalışması yaptık. Kivi yetiştiriciliğine uygun en müsait yerin Kahramanmaraşımızın güneybatısındaki alanların olabileceğini düşündük" dedi.

KİVİ, İLK MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

 KİVİ, İLK MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş'ta yapılan araştırmalar neticesinde 3 yıl önce alternatif ürün olarak üretimine başlanan kivi, ilk meyvesini verdi. Kilosu 3-4 liradan toptan satışa sunulan kivi, üreticisinin yüzünü güldürdü.



Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi ile Andırın ilçesi arasında yer alan Sır Barajı bölgesinin nemli ortamında yetişen kivide ilk hasat başladı. Her biri 125 gram gelen kivilerin kilogramının 3 ile 4 liradan satışa sunulduğunu kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, "Kivinin gelecek vaat ettiğinden dolayı, kivinin yetiştirilip yetiştirilmediği noktasında bir mastır plan çalışması yaptık. Kivi yetiştiriciliğine uygun en müsait yerin Kahramanmaraşımızın güneybatısındaki alanların olabileceğini düşündük" dedi.




Üretici Adem Demirel ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden teknik destek ve fidan alarak bu bahçeyi kurduğunu ifade ederek, "Yetiştirdiğimiz kivimiz çok güzel. İnşallah bunun güzel de bir pazarını bulursak daha iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685