banner675

Kısıtlamalar kaldırıldı

Kısıtlamalar kaldırıldı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan birçok kısıtlama kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamalar kaldırıldı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında düzenlenen toplantıyla, yüz yüze eğitim kısmı başlanmasına karar verildi.

Eğitim-öğretimle ilgili alınan kararlarda şu ifadelere yer verildi:

“Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okullarında tam zamanlı yüz yüze eğitim verilmesine, Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köylerde seyrek nüfuslu yerlerdeki okullarda yüz yüze tam zamanlı eğitime devam edilmesine, İlkokullarda 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alınmasına, Ortaokul 5, 6, 7. sınıfların 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim almasına, Ortaokul 8. sınıfların haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim almasına, Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıfların haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim almasına, Lise 12. sınıfların haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime almasına karar verilmiştir.”

- Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı

Sokağa çıkma kısıtlamalarında hafta içi günlerinde akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ise sürdürülürken,  hafta sonlarında ise sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içinde olduğu gibi akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilere uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da ve toplu taşıma kısıtlamasının kaldırıldı.

Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi faaliyet gösteren ve paket servis yapan iş yerlerinin belirlenen kapasite oranlarına göre sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler için, koronavirüs Salgın Yönetim ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları şartıyla göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması oran uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilmesine, 19.00 ile 21.00 saatleri arasında paket servis veya gel-al şeklinde, 21.00 ile 24:00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet vermelerine karara bağlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685