banner651

KILIÇ, BURASI SAHİPSİZ DEĞİL

BİZİ KİMSE ÖTELEYEMEZ

KILIÇ, BURASI SAHİPSİZ DEĞİL

 Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, santral işçilerine devir sürecini anlatırken, "Bu santralde çalışan da ölen de biziz, burası sahipsiz değil" dedi.

Kılıç, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde çalışan işçilere devirle ilgili olarak gelinen son nokta ve sendika olarak atacakları adımları anlattı.
Afşin-Elbistan A Termik Santrali sinema salonunda işçilere hitap eden Başkan Kılıç, işçinin birlik olma zamanının geldiğine vurgu yaparak, “Bu santrali çalıştıran da, bu santralde ölen de biziz. Bizi kimse öteleyemez. Birlik olursak hakkımızı alırız, yoksa bizi yutarlar” diye konuştu.
Devir sürecinde işçiye nasıl bir kefen biçildiğinin açıklanmadığını ifade eden Başkan Kılıç, “İşçiye nasıl kefen biçiyorsunuz? Kamuda 2 santral kaldı. Bu işçiler hangi santrale gidecek?” dedi.
İşçinin yıllardır oyalandığını belirten Başkan Kılıç, “Bu işyeri, kömür sahasıyla birlikte ERG-Werbund’un. Buranın ruhsatı şuanda mahkeme kararıyla ERG’in. Bundan vazgeçmek imkansız. Bu, dönüşü olmayan bir şey. Bu söylediklerim devir gerçekleşmiş anlamına gelmiyor. Bu konu devir gerçekleşmiş gibi anlaşılmasın. Şuanda da devir gerçekleşmiş değil zaten. İki taraf da karşılıklı olarak bu devir gerçekleştirilemiyoruz diye iyi niyet gösterirler ve vazgeçerlerse ayrı bir durum. Ama bir şey yok diyerek de bir şey yok olmuyor. Bu santralde bizi yıllardır kulaktan dolma bilgilerle aldattılar. Burası satılırsa tayin hakkımız var dediler. Nerede bu tayin hakkı? 20 senedir bu milleti oyalıyorlar. İşçiye 3 yere tayin hakkı var diye kandırdılar. Bir şey saklamayla ihanet edilir mi işçiye? Biz, bildiğimiz kadarını sizinle paylaşıyoruz. Bakan talimat veriyor, devir kurulları oluşturuluyor. Bunlar çalışmalarını yapıyorlar ve bitiriyorlar. 10 gün önce tüm daire başkanları imza atıyor” ifadelerini kullandı.
Kılıç, işçilerin devirle ilgili sorularını cevaplamasının ardından toplantı sona erdi. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER