banner651

KGC Başkanı Çuhadar, “2019 yılı bizler için kara bir yıl oldu”

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği Başkanı Sermet Çuhadar, “Ekonomik ve diğer baskılar sonucu, 2019 yılı bizler için kara bir yıl olmuştur.” dedi.

KGC Başkanı Çuhadar,  “2019 yılı bizler için kara bir yıl oldu”


Çuhadar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlayan, toplumsal sorunları dile getirirken tarafsız, dürüst ve ilkeli bir şekilde yansıtan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilerin haklarında önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi sonucu, 10 Ocak, Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Ancak 1971 askeri müdahalesi sonucu başlayan düzenlemelerle, kazanılan haklar bir bir kaybedilirken, bayram da Çalışan Gazeteciler Günü’ne dönüştürüldü.” kaydetti.

 

Çuhadar, “Gazetecilik gerçekten saygı duyulması gereken bir meslek, bir gazeteci büyüğümüzün de dediği gibi, ‘Gazetecilik bir meslek olmanın ötesinde, büyük fedakarlık gerektiren, adeta kendine özgü bir yaşam biçimidir’. Sizlerin haber alma hakkını büyük bir tutkuyla yerine getiren meslektaşlarım maalesef bu süre içerisinde kendi haklarının yok olmasına karşı çıkamamış, sıfır güvence ile çalışmak zorunda bırakılmışlardır.” dedi.

 

Ekonomik ve diğer baskılar sonucu, 2019 yılı gazeteciler için kara bir yıl olduğunu hatırlatan Çuhadar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülke genelinde, 150’ye yakın yerel gazete ve 40 civarında televizyon kanalı yayın hayatına son vermiştir. Şehrimizde de bu durum, ülkemizle paralellik göstermektedir. Şu anda yayın yapan tüm basın kuruluşları zor koşullar altında yayın hayatını sürdürmekte, bu da çalışanları olumsuz yönde etkilemektedir. Temennimiz, 2020 yılında bu koşulların düzelmesidir. Bunun için devlet, gazete ve gazetecilerin hak ettiği güvenceleri yeniden sağlamalıdır. Bizler var olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gazeteciler; gördüklerini, düşündüklerini samimiyetle yazmalıdır’ sözünü ilke edineceğiz. Aynı tutkuyla sizlerin tarafsız ve doğru haber almanız için gece gündüz çalışacağız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER