banner651

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM GAZ DEVAM EDİYOR

ERKOÇ, KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM ANLAMIYLA BİR DÖNÜŞÜM

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM GAZ DEVAM EDİYOR

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder Mahallerinde başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Genel Sekreter Vekili Murat Demir ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Melike Özdemir ile birlikte inceledi.
İnceleme gezisinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; "Gayberli, Hacıbayramveli ve Malik ejder mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Genel Sekreter Vekilimiz ve ilgili Daire Başkanı arkadaşlarımızla kentsel dönüşüm alanında incelemedeyiz. Burası şehrimizin Kayseri ve Gaziantep çevre yolu üzerinde bulunan mahallelerimiz. Bu alan heyelan bölgesi riskli alan… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmaları neticesinde riskli alan olarak ilan edilmişti. Bu mahalleleri boşaltıyoruz bu alanın güney kısmına otopark, kuzey kısmındaki yaklaşık 80 dönüm alana da rekreasyon alanı yapacağız. Bu bölgede yaklaşık 300 dönüm alanı boşaltıyoruz. Bu alanın bir kısmı otopark bir kısmı da yeşil alan olacak ve şehrimize güzellik katacak. Şehrimizin girişindeki bu kötü görüntüyü, bu hurda evleri kaldırarak güzelleştireceğiz. Şehrimizi kentsel bakımdan, şehircilik bakımından ismine layık bir hale getirene kadar bu değişim devam edecek. Şehrimizi bu gecekondu görüntüsünden kurtarana kadar yani vatandaşlarımızı daha sıhhi daha güzel evlere kavuşturana kadar çalışmalarımız sürecek" dedi.
 "Kentsel dönüşüm tam anlamıyla bir dönüşüm"
Başkan Erkoç, Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder Mahallerini kapsayan kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşma yapmayacaklarını belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla birlikte toplu konut çalışmalarımızı da başladık. Doğu kentin ilerisinde 1500 konut başlattık. İlk harcıda geçtiğimiz günlerde attık... Burayı inşallah hızlı bir şekilde bitireceğiz. Maliyeti çok uygun bu evleri inşallah bir yıl içinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza konut yapım çalışmalarımızda devam edecek.
Kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekten önemli bir gelişme. Kahramanmaraş'taki kentsel dönüşüm tam anlamıyla bir dönüşüm. Bu bölgede yeniden yapılaşma yapmayacak, bölgeyi otopark, rekreasyon alanı, spor alanlarına kavuşturacağız. Böylece şehrimiz daha güzel bir çehreye kavuşacak. Büyükşehir farkını arkadaşlarımızla beraber ortaya koymaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız diğer mahallerimizde de devam edecek. Başta Yusuflar Mahallesi olmak üzere inşallah buralarda da çalışmalarımızı başlatacağız. Kahramanmaraş'ta büyükşehir farkıyla özellikle kentsel dönüşüm anlamında, ulaşım anlamında çok önemli projeler başladı ve başlıyor. Bizlere vermiş olduğu destekten dolayı halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."
Başkan Erkoç sözlerini, tüm Kahramanmaraşlıları KAFUM'da 21 Aralık'a kadar devam edecek Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarına davet ederek bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER