banner675

KCK SORUSU CEVAPSIZ KALDI

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, "Anayasalar mutabakatla sağlanan belgelerdir. O belgelere biz de görüşlerimizi bildirmek suretiyle katkıda bulunacağız" dedi.

KCK SORUSU CEVAPSIZ KALDI

Kaynak, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Vali Kocatepe ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından karşılanan Kaynak, valilik şeref defterini imzaladı.
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden olduğunu ve kendi memleketine ziyaret etmek için geldiğini ifade eden Kaynak, "Burada bana gösterdikleri sevgi ve muhabbetten dolayı başta sayın valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bütün Maraşlıları canı gönülden selamlıyorum, hepsine canı gönülden sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran Kaynak, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin yöneltilen bir soruya, "Anayasa çalışmalarında Yargıtay'a bir vazife düştüğünde bizde bu vazifeye gerekli şekilde katkıda bulunacağız. Anayasalar mutabakatla yapılan belgelerdir. O belgelere biz de görüşlerimizi bildirmek suretiyle katkıda bulunacağız" cevabını verdi.
Kaynak, bir basın mensubunun terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik tutuklamalara ilişkin bir sorusunu ise cevapsız bıraktı. Kaynak, "Devam eden davalar nedeniyle bu sorulara cevap vermiyorum" dedi.
Uzun süren davaların kısaltılmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkındaki bir soruya ise Kaynak, şöyle cevap verdi:
"Zaten ceza muhakemesi kanununda bununla ilgili düzenlemeler yapılmış. O düzenlemeler halen yürürlükte. Yargıtay'da o düzenlemelere göre hükmünü veriyor."
Ziyaret anısına Vali Şükrü Kocatepe Kaynak'a, kente özgü bakır tepsi hediye ederken, Kaynak'ta Vali Kocatepe'ye plaket takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685