KAYNAK, KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE ETTİRİLİYOR

KAYNAK, ELBİSTAN'DA BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU

KAYNAK, KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE ETTİRİLİYOR










KAYNAK, ELBİSTAN'DA BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Veysi Kaynak, Yüksek Seçim Kurulu'nun sandık taşıma konusunda aldığı kararın kamuoyuna yanlış lanse ettirildiğini söyledi.

Kaynak, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Elbistan ilçesinde, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ederek bir süre burada partililerle sohbet etti.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'yi de ziyaret eden Kaynak, daha sonra esnafları ziyaret etti.

Kaynak, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun sandık taşıma konusunda aldığı kararın kamuoyuna yanlış lanse ettirildiğini belirtti.

 YSK'nın sandık taşıma konusunda aldığı kararı değerlendiren Kaynak, sandık taşıma diye bir hadisenin olmadığını söyledi.

Sandıkların hangi mekanda kurulacağına ilçe seçim kurullarının karar vereceğine dikkat çeken Kaynak, şunları kaydetti: "Taşıma hadisesi ayrıdır, sandık bölgesinin kurulacağı salonun tespiti ayrıdır. Mesele kamuoyuna maalesef yanlış aksetti. Sandık taşımak için seçim kanununda önemli bir değişiklik yapmak gerekirdi. 7 Haziran'dan sonra oluşan meclis bir hükümet çıkartamadı. Meclisin komisyonları oluşamadığı için bir kanunun görüşeceği durumda olunmadığı için bir değişiklik yapılamamıştı. Zannediyorum algıyı yanlış yönettiler. Sandık taşıma olarak kamuoyuna lanse edildi ve bu rahatsızlık yarattı."

Seçmenin görevinin sandık nerede ise oraya gidip iradesini özgürce gerçekleştirmesi gerektiğini dile getiren Kaynak, devletin görevinin de halkın iradesini özgürce kullanacağı ortamı ve vasfı hazırlaması olduğunu kaydetti.

Bu konuyu çok büyütülecek bir durum olarak görmediğini dile getiren Kaynak, Türkiye'nin 1956 yılından beri en doğru ve başarılı yaptığı işlerden birinin seçim olduğunu belirterek, "Türkiye'de seçimlerin sonucu hiç bir zaman büyük tartışmalara meydan vermemiştir. Bizim askerimiz, polisimiz ve jandarmamız güçlüdür. Sandıkların konumlandırılacağı yerde gerekli tedbirleri alır. Huzur ve barış içerisinde milletimizin iradesi sandığa özgürce yansır. Bundan ülkemize istikrar, milletimize huzur gelir" diye konuştu.

Kaynak, Elbistan'ın sahip olduğu kamu yatırımları ile geleceğe daha umutlu baktığını sözlerine ekledi. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER