banner651

KASKİ’DEN DEĞİRMENDERE’YE CAZİBELİ KAYNAK SUYU

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerin uzun yıllar içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 KASKİ’DEN DEĞİRMENDERE’YE CAZİBELİ KAYNAK SUYU

 KASKİ’DEN DEĞİRMENDERE’YE CAZİBELİ KAYNAK SUYU

 

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerin uzun yıllar içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş’ta son yıllarda etkisini arttıran sıcaklıklardan dolayı içme suyu kaynaklarında azalmalar meydana gelmesi üzerine kaynakları azalan mahallelerde yeni kaynak arayışına giren KASKİ, sorun yaşayan mahallelere bir bir çözüm üretiyor.

        

Son olarak Göksun Değirmendere Mahallesinde kaynakların azalması ile ciddi sorunlar baş göstermeye başlamıştı. Sorunun çözümüne yönelik Adıyaman Pınarı olarak adlandırılan, kot olarak mahalle yerleşiminin üzerinde bulunan kaynağın mahalleye getirilmesi için çalışma başlatıldı. Kaynakla mahallenin deposu arasında 6500 metre isale hattı yapılarak herhangi bir enerji kullanmadan cazibeli bir şekilde yeni kaynak mahallenin hizmetine sunulacak. Ayrıca drenaj çalışması yapılarak su debisi güçlü olan kaynak sayesinde mahallenin uzun yıllar içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Çalışmaların Eylül ayı içinde tamamlanması hedefleniyor.

Muhtar Çetin ALICI:’’ 8 yıldır İçme Suyu Sorunu Yaşıyorduk’’

Değirmendere Mahalle Muhtarı Çetin Alıcı mahallenin 8 yıldır içme suyu sorunu yaşadığını belirtti. ALICI konuşmasının devamında;’’ KASKİ Genel Müdürlüğü mahallemizde çalışma başlattı. Yapılan çalışmayla Değirmendere cazibeli kaynak suyuna kavuşuyor. Çalışmalardan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet ERKOÇ’a, KASKİ Genel Müdürlüğümüze şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 05:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER