KARGALAR BİLE GÜLER FERİDUN BEY

Güleyim de boşa gitmesin. Tuzlayayım da kokmasın. Gazetelerde okudum. Kahramanmaraşspor Başkanı Feridun Kolat, “Kahramanmaraşspor AŞ olarak kentte sevilen, sayılan 10 iş adamını yönetime alacağız” diyor

KARGALAR BİLE GÜLER FERİDUN BEY

Hiç keyfim yokken çok güldüm.

Emin olun ki ben güldükten sonra bu açıklamanıza kargalar bile gülmüştür. Kimmiş bu sayın Kolat? Sizin yönetime girecek olan alma tenezülünde bulunacağınız şehrimizin 10 saygın işadamı acaba?

Hem ne gerek var ki? Hani siz “Bizim Kahramanmaraşlının parasına ihtiyacımız yok” demiştiniz. Ne oldu, hesaplar tutmadı, dolap dönmedi mi sayın Kolat?

Sizin yönetime alacağınız işadamları, yoksa şu kongrede yaklaşık 25 üyenin yerine sahte imza attığı söylenen kişiler olmasın? Sahi ya, sayın Kolat o konuda çıkıp niye hiçbir açıklama yapmanız? Bu iddia edilen sahte imza işi doğru muuu?

Sırf o zaman kayyuma kalma tehlikesinde olan Kahramanmaraşspor’a sayın Kolat siz daha bu memleketin yolunu bilmezken sahip çıktıkları için sadece bu kulübe para vermekten başka bir günahları olmadığı için yolsuzluk ve dolandırıcılık yapmakla suçlanıp Kahramanmaraş’ın adliye koridorlarında, Ankara Danıştay koridorlarında dosyaları yer alan, her gün bir ötekinin hesaplarına ve mal varlığına tedbir konulan bu şehrin genç kuşak işadamlarının örneği madalyalı anıt gibi ortada dururken vallahi çok merak ettim şimdi biliyon mu senin bu 10 saygın işadamını Feridun bey!

Kahramanmaraşlı işadamlarının başına gelen ve gelmeye devam eden olayları, suçlanmışlıkları görmemezlikten gelip ‘Yarın ben de aynı duruma düşmeyeceğimin garantisi yok’ demeden o senin yönetime girecek işadamlarını vallahi şimdiden canı gönülden kutlarım.

Adliyenin kapısını dahi bilmezken bugün Kahramanmaraşspor’a o zaman sahip çıkmak gibi en büyük suçu ve günahı işlediklerinden mahkeme salonlarında sürünen bu genç işadamlarından hangisinin babası, amcası, teyzeoğlu, halaığlu, eniştesi, kankası, dünürü, ortağı, vs. işadamı çıkıp şimdi yeni yönetime girecek. Vallahi bravo, helal olsun o işadamına.

Feridun Bey, “Kahramanmaraş spor’un başarılı olması demek, Kahramanmaraş’ın adının daha çok duyulması demek. Kahramanmaraş bunu iyi anlamalı” diyor.

Sayın Kolat o etrafınızda kendi mayaları ortaya çıkar diye bu şehre geldiğiniz günden beri sizi işadamlarından, mülki amirlerden uzak tutanlar birçok şeyi söylemedikleri gibi şunu da sana söylememişler.

Kahramanmaraş o senin mahkemelerde haklarında kararlar çıkartmaya çalıştığın işadamlarının milyar dolarlık ihracatıyla, o para vermedi diye üç beş çakalın yuhaladığı firmalar sayesinde bu şehri Türkiye de ve dünyada yiğitliğiyle, Mertliğiyle, dürüstlüğüyle çok iyi tanıyorlar. Sen Kahramanmaraş’ı tanıtmak yerine kendi çevrendekileri tanı yeter.

Sayın Kolat istersen sen önce çık “Biz Maraşsporu, Maraşlıların namusunu kurtarmak için sahiplendik” sözünden dolayı özür dile. Kahramanmaraşlı namusun nasıl kurtarılacağını Sütçü İmam ile tarihe damgasını basmıştır.

Bir komik sözü de Feridun beyin AS başkanı Ufuk bey yapmış, “Futbol da sade futbol oynayarak kazanılmıyor” diyor.

Pardon futbol başka nasıl kazanılıyor? Açıklarsanız belki sayın Cumhuriyet savcılarımızın şike soruşturmalarına bir ışık tutmuş olursunuz.

Kahramanmaraşspor amacı para kazanmak olan bir AŞ.’dir Sanayideki kaportacı Ökkeş ustam ile Magralı Mahallesi’ndeki kebapçı Mustafa amca gibi amacı para kazanmaktır.

 

(8 Haziran 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’ın köşesidir)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER