banner651

KARDEŞ KUR'AN KURSU PROJESİ BAŞLATILDI

KURAN OKUNAN VE UNUTULAN BİR KİTAP OLMAMALI

KARDEŞ  KUR'AN KURSU PROJESİ BAŞLATILDI

 Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah Demir,  yaşları belli bir seviyeye gelmiş öğrencilerin Kur'an Kursu öğrencisi olmalarının bir ayrıcalık ve Allah'ın kendilere tanıdığı bir fırsat olduğunu hatırlattı, hayatlarında Kur'anın okunan ve unutulan bir kitap olmaktan ziyade, aksine okunan ve yaşanan bir kitap olması gerektiğini söyledi.  

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Çırağan Kuran Kursu öğreticisi Saadet Akbaba başlattığı "Kardeş Kuran Kursu"  projesiyle bir ilke imza attı.
Kur'an Kursları öğrencileri arasında kaynaşmayı, iletişimi geliştirmek amacıyla bir proje başlatan Kuran kursuna İlçe müftülüğü de destek verdi. Müftülük, bu sayede Din Hizmetinin daha verimli olacağını ve yaygınlaşacağını hedeflediklerini belirtti.
Bu gayeye yönelik olarak ilk defa kardeş Kur'an Kursu olarak seçilen Kurslar Çırağan Kur'an Kursunda toplanarak birlik, beraberlik ve kaynaşmayı başlatarak kardeşlik köprüsü kurmuş oldular. 
Kurslar arasında hediyeleşmenin de önemine vurgu yapılan toplantının, hediyesi İlçe Müftüsü Abdullah Demir'e verildi. Programda ayrıca hatimler indirildi, dualar yapıldı, ikramda bulunuldu.
Toplantıda bir konuşma yapan Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah Demir bu ve benzeri yapılabilecek etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca yaşları belli bir seviyeye gelmiş öğrencilerin Kur'an Kursu öğrencisi olmalarının bir ayrıcalık ve Allah'ın kendilere tanıdığı bir fırsat olduğunu hatırlattı, hayatlarında Kur'anın okunan ve unutulan bir kitap olmaktan ziyade, aksine okunan ve yaşanan bir kitap olması gerektiğini söyledi.  Müftü Demir; Ayrıca bu projenin 218 adet sınıf sayısı olan diğer Kurslarımızda da devam edeceğini belirtti.
65 Yaşındaki kurs öğrencisi Müşerref  Çıtak ise: "Benim iki tane yetişkin oğlum bir biri ardına vefat etti. Dünya bana dar geldi, beni hiçbir şey teselli etmiyordu, hayattan hiç zevk alamaz olmuştum, ölmek,  intihar etmek istedim. Ancak bu Kursa gelip Kur'anla tanıştıktan sonra hayatımın rengi değişti. Dünyaya ve olaylara bakış açım değişti, sabretmeyi şükretmeyi öğrendim, hayata yeniden bağlandım". Diye yaşadığı ilginç olayları dile getirdi.
Bu Projeyi ilk defe başlatan Kardeş Kur'an Kursları: Çırağan Kur'an Kursu Öğreticisi Saadet Akbaba ile HZ. Hamza Kur'an Kursu Öğreticisi Feyza Minik Demir; Müftü İsmet Karaokur Kur'an Kursu Şenay Gök, Can Kuran Kursu öğreticisi Derya Akkök, Seher Bunsuz Kur'an Kursu Meryem Kalaylı katıldılar.
Diyanet camiası olarak; Bu güzel davranışı organize eden Kur'an Kursu Öğreticilerimize, projeye destek veren ve katkıda bulunan  Öğrencilerimize de teşekkür eder başarılar dileriz.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER