KANSERSİZ YAŞAM VE AŞURE ETKİNLİĞİ

TÜRKOĞLU İLÇEİSNDE KANSERSİZ YAŞAM VE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

KANSERSİZ YAŞAM VE AŞURE ETKİNLİĞİ

 Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Etkinlikleri çerçevesinde Türkoğlu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Türkoğlu Kadın Akademisinin destekleri ile  Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği düzenlendi.Programa Türkoğlu Kaymakamı Serdar KARTAL, İlçe Jandarma Komutanı , İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim KUYUBAŞIOĞLU, İlçe Müftüsü Abdussamed PAT , İlçe Sağlık Müdürü Dr.Fatih BOZDOĞAN , İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Mehmet ÖZDEMİR, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları , İlçe idari amirler ile vatandaşlar katıldı. 

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan  İlçe Sağlık Müdürü Dr.Fatih BOZDOĞAN, Kanser taramalarına verilen önemden ve Türkoğlu İlçemizde yapılan Kanser Taramalarından bahsederek Kadınlarımızı KETEM'lere beklediklerini belirtti.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER kanserde erken teşhisin öneminden bahsederek geçen yıl yaşadığımız başarıların devamı adına bu yılda mümkün olabildiği kadar fazla taramayı hedeflediklerini belirtmiştir. Kanserde erken teşhis ile çok canın kurtarıldığını özellikle Meme Kanserinde bu oranın çok yüksek olduğunu bu nedenle Tüm bayanlarımızı her yıl mamografi yaptırarak meme kanserine karşı korumalarını önerdi.
Programa katılan bayanlara yönelik Radyasyon Onkoloji Uz.Dr.Seda ERÖZ ve Genel Cerrahi Uzm.Dr.Burhan ŞABAN tarafından eğitim verildi.
Radyasyon Onkoloji Uz.Dr.Seda ERÖZ yaptığı sunumda Meme Kanserinin teşhisi konusunda yapılacaklar ve kendi kendine Meme muayenesi uygulaması hakkında bilgi sunmuştur.
Genel Cerrahi Uzm.Dr.Burhan ŞABAN Meme kanseri teşhisi ve tedavisi hakkında bilgiler sundu.
İlçe Kaymakamı Serdar KARTAL yaptığı konuşmada bu gibi organizasyonlara duyarlılık gösteren halkımıza teşekkür etmiştir. Kanser taramalarına ve bu eğitimlerin önemine vurgu yapan Kaymakam KARTAL, halkımızın aynı duyarlılıkla Kanser taramalarını aksatmadan yaptırmasını ve çevresine bunları iletmesini beklediklerini vurguladı.
Programı düzenleyen Türkoğlu Toplum Sağlığı  Merkezi Başkanı Dr.Fatih BOZDOĞAN'a Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir. Ayrıca programa Katkı sunan Türkoğlu Kadın Akademisi Başkanı Hatice BAĞCI, İlçe Müftüsü Abdussamed PAT ve Programıma Müzik dinletileri ile renk katan Müzük Öğretmenleri Murat ÖZTÜRK, Sema ÖZTÜRK, Ebru SEZER, Ece ÇETİN'e katkılarından dolayı Teşekkür belgesi takdim edildi.
Daha sonra hazırlanan Aşureler misafirlere ikram edilmiştir. Toplu çekilen fotoğrafların ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER