banner651

KAMU YARARINA ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

KAMU HİZMET' CEZASI VERİLEN HÜKÜMLÜLER ÜCRETSİZ OLARAK KAMUDA ÇALIŞACAKLAR.

KAMU YARARINA ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI
KAMU YARARINA ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

- Elbistan ilçesinde Kaymakamlık ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan işbirliği protokol ile haklarında ''Kamu hizmeti'' cezası verilen hükümlüler ücretsiz olarak kamuda çalışacaklar.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre arasında, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi'ndeki toplantı salonunda, haklarında ''Kamu hizmeti'' cezası verilen hükümlülerin ücretsiz olarak kamuda çalışmaları için işbirliği protokolü imzalandı.

Kaymakam Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, uygulamanın hayırlı olmasını diledi.

Bir kısım hükümlülerin cezalarının belirli bir limitin altında olması durumunda, kamu yararına bir kısım işlerde çalışacağını ifade eden Akkoyun, uygulamayla alakalı Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzaladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Emre ise desteklerinden dolayı Kaymakam Akkoyun'a teşekkür etti.

Emre, işbirliği protokolü ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin; yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak üretken verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

İmza törene, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Müdürü Nuh Yılmaz ve Fevzi Günalmış da katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER