KAMALAK, ‘MİLLETİMİZİN BU YAMALI BOHÇADAN KURTULMASI LAZIM’

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yürürlükte olan anayasayı ‘yamalı bohça’ya benzeterek, ''Milletimizin bu yamalı bohçadan kurtulması lazım'' dedi

KAMALAK, ‘MİLLETİMİZİN BU YAMALI BOHÇADAN KURTULMASI LAZIM’

Kamalak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Necip Fazıl Kısakürek Düşünce Topluluğu'nca Prof. Dr. Nafi Baytorun Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Nasıl Bir Anayasa'' konulu konferansta, dayatmacıların zorla kabul ettirdiği bir anayasadan milletin bir an önce kurtulması gerektiğini dile getirdi. 
Demokrasiyi benimsemiş millete, ''Meclis'in kapısına kilit vuran güçlerin'' yaptığı anayasanın yakışmadığını ifade eden Kamalak, yeni bir anayasanın ihtiyaç olduğunu kaydetti. 
Mevcut anayasanın 18 defa değişikliğe uğradığını anlatan Kamalak, şöyle devam etti: ''Yani bir bakıma yamalı bohçaya dönüşmüştür. Dikiş tutacak yama yapacak yer kalmamıştır. Milletimizin bu yamalı bohçadan kurtulması lazım. Maddeler arasında da bağlantı kopmuştur. Maddeler arasında irtibat kalmamıştır. Şu halde kavramlar arasında tutarlılığı kalmayan, yamalı bir bohçaya dönüşmüş bulunan bu anayasanın değişmesi gerekiyor. Şu halde bu dayatmacı ceberut ruhtan kurtulabilmek için yeni bir anayasaya ihtiyaç var.'' 

Kamalak, konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. 
Kamalak, gazetecilerin ‘Başkanlık sistemi’ne ilişkin soruları üzerine, her sistemin tartışıla bilineceğini ancak şu aşamada Türkiye'nin başkanlık sistemine hazır olmadığını savundu. 
Başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölünmeye, parçalanmaya götüreceğini ileri süren Kamalak, ''90 yıllık bir parlamenter sistem var ve o bile daha tam oturmadı'' dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER