Kahramanmaraş’ta orman yangınlarıyla mücadele başladı

Kahramanmaraş’ta Orman Bölge Müdürlüğü 2020 yılı yangın sezonu açıldı.

Kahramanmaraş’ta orman yangınlarıyla mücadele başladı

Kahramanmaraş’ta Orman Bölge Müdürlüğü 2020 yılı yangın sezonu açıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü yangınla mücadele şubesinde düzenlenen basın toplantısında 2020 yılında Orman yangınlarıyla ilgili alınan tedbirler anlatıldı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangın bakımından hassas bir coğrafyada bulunulduğunu hatırlattı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak Orman yangınlarıyla etkin bir mücadele gerçekleştirdiklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

“Orman yangınlarıyla havadan ve karadan teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 520 orman yangınlarına mücadele işçisi, 47 arazöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 8 greyder ve 5 treyleri kara gücünü oluşturuyor. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde yangınları erken fark edebilmek ve anında müdahale gerçekleştirmek için 13 yangın gözetleme kulemiz de personellerimiz tarafından nöbet tutulmakta ve ayrıca bu yıl ilk kez Bölge Müdürlüğümüz Antakya Orman işletme sınırları içerisinde 4 insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumu yapılarak faaliyetlerine başladık. Bölge Müdürlüğümüz olarak orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 yangın söndürme helikopterimiz bulunmaktadır.”

Kahramanmaraş’ta 2020 yılında 10 ayrı yangının meydana geldiğini dile getiren Koç, “Bu yangınlarda 5 hektar ormanlık alan zarar gördü. Orman Genel Müdürlüğümüz politikası gereğince yanan sahalarımız aynı yıl içerisinde ağaçlandırıyor. Maalesef Orman yangınlarımızın en büyük sebebi insan kaynaklı, insanlarımız daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi bir yangın gördükleri anda 112 ve 177 hatlarını ücretsiz arayarak bizlere bilgilendirirler ise bizler yangına en yakın müdahale ekiplerimiz ile müdahale ederiz. Yangın büyümeden söndürebiliriz.” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER