banner651

KAHRAMANMARAŞ'TA İMAMLARIN EĞİTİM KURSU SONA ERDİ

KURAN OKUYUŞLARINDA FARKINDALIK OLUŞTURACAKLAR

KAHRAMANMARAŞ'TA İMAMLARIN EĞİTİM KURSU SONA ERDİ

 Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü tarafından İmam-Hatipler için düzenlenen 2 dönem hizmet içi eğitim kursu sona erdi. 

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Eğitimi Dairesi Başkanlığı'nın programları çerçevesinde, İlçede yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla İl Müftülüğü bünyesindeki dersliklerde 17erkek kursiyerin katılımıyla hizmet içi eğitim kursunu tamamlamış olmanın sevincini yaşadı.
 Kursiyer öğreticilere, Eğitmen İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl müftü Yardımcısı Fırat KAHRAMAN, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, tarafından, Din hizmetlerinde İmam-Hatibin önemi, Kur'an-ı Kerim'i doğru okumanın önemi, ezber, tecvid, dualar ve tashih-i huruf konularında 2 ay süreli eğitim verildi. 
Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay merkez ve ilçe köylerinde görev yapan kadrolu İmam-Hatiplere verilen eğitimin olumlu geçtiğini belirtti. Müftü Günay açıklamasında; "Kursiyerlerimiz kurs sonunda komisyon tarafından yapılan mülakatta, öğreticilerimizin aldıkları eğitimden son derece güzel bir şekilde istifade ettiklerini gördük, bundan da memnuniyet duyduk. Onlar da aldıkları eğitim sonunda Kur'an okuyuşlarındaki farkındalığı ve düzelme olduğunu gördüler. Bu eğitimlerimiz aralıksız devam edecektir."
 Seminerin kendileri açısından çok faydalı geçtiğini ifade eden kursiyerler bu tür seminerlerin periyodik olarak yapılmasının yararlı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. 
 Başarıyla kursu tamamlayan kursiyerler İl Müftüsü Muhammed Gevher ile Metropol İlçe Müftüsü İsmail GÜNAY'a verilen eğitimden dolayı teşekkür ettiler. 
Kursiyerler hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler. İmam-Hatipler, katılım belgelerini de İlçe Müftüsü İsmail Günay'ın elinden alacaklar.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER