banner675

ÖĞRENCİLER ESHAB-I KEHF’İ GEZDİ

150 ÖĞRENCİ, 7 UYURLARIN MANEVİ ATMOSFERİYLE BULUŞTU

ÖĞRENCİLER ESHAB-I KEHF’İ GEZDİ

 Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, lise ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Eshab-ı Kehf gezisi düzenledi. 

Onikişubat Belediye’si sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürüyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında lise ve ortaöğretim öğrencilerine Eshab-ı Kehf gezisi düzenleyen Onikişubat Belediyesi, 150 öğrenciyi, 7 uyurların manevi atmosferiyle buluşturuyor.
Kahramanmaraş’ta eğitim veren 19 Mayıs Lisesi, Özel İdare İmam Hatip Ortaokulu ve Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini Afşin’e götüren Onikişubat Belediyesi, Peygamber Efendimizin anıldığı Kutlu Doğum Haftası’nda, hem İslam hem de Hristiyan inancın da büyük önem taşıyan 7 uyurların öğrencilere tanıtılmasını sağlıyor.
Külliye rehberi Ramazan Kıraç’ın da eşlik edip bilgiler verdiği gezide, Eshab-ı Kehf’in kaç kişi olduğu, kaç yıl uyudukları, Kur’an-ı Kerim’de onlarla ilgili anlatılan kıssalar, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Dulkadirli ve Cumhuriyet dönemlerinde Esbah-ı Kehf’le ilgili yapılan çalışmalar hakkında tarihi bilgiler anlatıldı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak öğrencilere Eshab-ı Kehf’i tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mahçiçek, şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi Kutlu Doğum Haftasındayız ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anıyoruz. İşte bu güzel hafta da öğrencilerimizin, Peygamber Efendimizin de övgüyle bahsettiği, Kur’an-ı Kerim’de de kendileri için ayet bulunan Eshab-ı Kehf’i tanımalarını istedik. Dolayısıyla 3 okulumuzdan öğrencilerimiz, hafta sonuna kadar Afşin’e gidecek ve burası hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap bulacaklar. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki, Eshab-ı Kehf sadece Afşin için değil tüm Kahramanmaraş’ımız için çok önemli. Buraya Türkiye’den ve dünyanın her yerinden insanları çekmek zorundayız. Bunun için de öncelikle kendi insanımızın Eshab-ı Kehf’i yakinen bilmesi gerekiyor. Bu noktada da bu gezilerimizin önem taşıdığına inanıyorum. Bu vesileyle bir kez daha Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685