banner651

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz anma etkinlikleri

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz anma etkinlikleri

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kur’an tilaveti ve 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, tarih boyunca Türk milletinin milli birlik ve bütünlüğünü her şeyden üstün tutan, bu uğurdu büyük bedeller ödeyen bir millet olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi hain FETÖ/PDY mensuplarının kanlı darbe teşebbüsüne karşı Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine vatandaşların meydanlara akın ettiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Bütün dünya bir kez daha şahit olmuştur ki,  Merhum Akif in “o rükü olmasa dünyada eğilmez başlar” dediği bu millet, dün Kahramanmaraş’ta olduğu gibi yine zulme ve köleliğe boyun eğmemiş, kendinden sonra gelecek nesillerin ibret alacağı muhteşem bir destan yazmıştır. İşte bizlere düşen bu destanı yazan ruhu gençlerimize aşılamak ve onların fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü. 15 Temmuz tereddütsüz hain bir darbe girişimidir ve hatta hain kelimesinin yetersiz kalabileceği dehşette bir teşebbüstür.” dedi.

15 Temmuz’da ortaya çıkan bu derin ihaneti gören vatandaşların meydanlara hakim olarak, kritik ve stratejik hamleler yaparak küresel ihanet projesini çöpe atıldığını dile getiren Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Milletimiz, Anadolu coğrafyasında var olmanın anlamını ve bedelinin ne olduğunu, bu varoluşu kaybetmenin her şeyimizi kaybetmek olduğunu, bunun inancımızı, vatanımızı, istiklalimizi kaybetmek anlamına geldiğini bir kez daha anlamıştır. Hepimiz bu süreci çeşitli şekillerde yaşadık. Ne destanlara, ne şehadetlere, ne kahramanca duruşlara, ne derin ve vefakar fedakarlıklara şahit olduk. Asla ve asla bu direniş ve diriliş ruhunu kaybetmeyeceğiz. Esasen küresel emperyalizm ve ihanet odakları bu ruhu çok iyi tanırlar. Anadolu coğrafyasında denedikleri kuşatmadan, Çanakkale’den, Kut’ül Amareden, Sakarya’dan, Maraş’tan çok iyi tanırlar. Bugün bu meydanda toplanan bizlere düşen asıl mesele ve asıl görev bu derinliği kavramak, bu ruhu kavramak ve bu emanete sahip olmaktır. Elbette en iyi Kahraman şehrin evlatları Maraşlı bilir bu ruhu. Çünkü 100. yılını idrak ettiğimiz kurtuluşumuzun ruhu ile 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhu aynı köke sahiptir.”

Etkinliklerde, Kahramanmaraş Ticaret Borsası tarafından vatandaşlara Maraş çöreği, Ticaret Sanayi Odası tarafından da Maraş dondurması ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER