banner651

KAHRAMANMARAŞLI BİRİNCİ KALİTEDE SU İÇİYOR

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraşlı vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sunuyor.

KAHRAMANMARAŞLI BİRİNCİ KALİTEDE SU İÇİYOR

 KAHRAMANMARAŞLI BİRİNCİ KALİTEDE SU İÇİYOR

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraşlı vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sunuyor.

Kahramanmaraş Merkezin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Karasu Kaynağı, Pınarbaşı Kaynakları ve Ayvalı Barajı, Göksun’da Mehmetbey Kaynakları, Çağlayancerit’te Aksu Kaynağı, Elbistan’da Pınarbaşı Kaynağı başta olmak üzere il genelindeki sayısız kaynaktan Kahramanmaraşlıların musluklarına memba kalitesinde içme suyu gelirken Akdere, Sarı Mağara, Kısık ve Menzelet gibi büyük projelerle Kahramanmaraş merkez, Elbistan, Afşin, Türkoğlu, Pazarcık ve Ekinözü ilçelerine ilave temiz ve sağlıklı içme suyu temin çalışmaları devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının belirlediği içme suyu standartlarına göre vatandaşlara içme suyu temini sağlayan KASKİ Genel Müdürlüğü suyun kalitesini devamlı kontrol altında tutuyor. Gerek suyun değerlerine yönelik yapılan analizler, gerekse klorlamayla Kahramanmaraş’ın içme suyu güvende.Suda yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde yapılan klorlamanın; tat ve koku kontrolü, sudaki biyolojik büyümenin önlenmesi, sudaki bazı kimyasalları parçalanarak kimyasal kontrol sağlanması gibi faydaları bulunuyor. Unutmayalım! Klorlanmış şebeke suyu; Temiz sağlıklı, taze, ekonomik ve güvenlidir.

         Üç Ayrı Laboratuvarla Kahramanmaraş’ın Suyu Kontrol Altında

Suyun kalite ve kontrolü noktasında Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren KASKİ Genel Müdürlüğü, sürekli olarak şehrin farklı noktalarından içme suyu numunesi alarak suda oluşabilecek olası kirlenmelere karşı önlem alıyor.  Bunun yanında vatandaşların su kirliliği ile ilgili 185 Çağrı Merkezine gelen başvurularını değerlendirerek ilgili adreste anlık numune alıp analiz yapılıyor. Mevcutta Ayvalı Arıtma Tesisi ve Elbistan Kaynarca Terfi Merkezindeki laboratuvara ek olarak Pazarcık Terfi merkezinde de laboratuvar yapımı tamamlanarak hizmete alındı. Laboratuvarlarda her gün su kaynaklarından, depolardan ve şebekelerden numune alınarak fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapılıyor.


Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 04:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER