VALİ GÜVENÇER, BASIN MENSUPARI İLE BİRARAYA GELDİ

KAHRAMANMARAŞ COĞRAFİ KONUMU NEDENİYLE ÖNEMLİ BİR KENT

VALİ GÜVENÇER, BASIN MENSUPARI İLE BİRARAYA GELDİ

 Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Özel hayatı ve kentte yapacağı çalışmalarla ilgili samimi bilgiler veren Vali Güvençer, alışılmış basın toplantılarının dışında gazetecilerle farklı bir formatta sohbet etti. Vali Güvençer, iyi niyetli olduğunu ve klasik kamu yönetimi anlayışının dışında farklı bir idareci anlayışıyla görevini yapacağını belirtti. Yarım saatten fazla konuşan Vali Güvençer, gazetecilerden gelmesini beklediği olası sorularla ilgili de açıklama yaptı.
Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Güvençer, göreve başladığı iki aylık süre zarfında şehrin genel durumuyla ilgili izlenimleri aktardıktan sonra devam eden kamu yatırımlarının durumu, ekonomik gelişmeler, turizm faaliyetleri, karayollarında ki çalışmalar gibi gündemde bulunan program ve yatırımlar konusunda da bilgi verdi.
Kahramanmaraş’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvençer, 29 yıllık meslek hayatında yurt genelinde 16 il ve ilçede idarecilik yatığını kaydetti. Kahramanmaraş’ın tanılınırlık açısında hak ettiği konumda olmadığını dile getiren Güvençer, “Büyük şehirlerde yaşayan insanların zihnindeki Kahramanmaraş imajı sizleri de rahatsız ediyor. Ben kararnameyi öğrendiğimde kafamda asla olumsuz bir imaja oluşmadı. Kent gelişiminde ilimizi beklediğimden daha tertipli ve düzenli gördüm.  Kahramanmaraş coğrafi konumu nedeniyle önemli bir kent. Yatırımlarla ulaşım sorunu çözülecek. Eğitim yatırımlarında önemli mesafeler kat edilmiş. Kalkınma bakanlığının genel değerlendirmesinde iyi bir sıralamada değil. Bunun sebebi de Kahramanmaraş merkeziyle, kırsal arasında gelişmişlik alanında bir senkronizasyonun sağlanamaması. Bizim yapmamız gereken sermayeyi yükseltmek ve kırsala yaymak. Devletin burada yapması gereken 3 şey var. Bunlar; toplulaştırma projeleri, sulama projeleri ve kırsalda hayat düzenlerinin artırılması. 2015 yılında toplulaştırma projesi çerçevesinde Kahramanmaraş’ta başlayacak. En geç 2017 yılında sulanabilir topraklarımızın yüzde 85’ini sulayacak tesislerin yapım yada projelerini başlatmış bulunuyoruz. Sanayide zaten yol alınmış. Faal bir organize sanayi bölgemiz var. Türkoğlu organize sanayi bölgemiz devlet demiryolarınca yapılacak lojistik destek merkezi yatırımıyla çok ciddi bir ivme kazanacak. Merkezde ikinci bir organize sanayi merkezinin kuruluş dosyası hazırlandı. Bir aya kadar kuruluş için hazırlıklar tamamlanacak.” diye konuştu.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne ait 477 dönümlük araziye kurulan çadır kentle ilgili, kooperatif üyelerinin haklı olduğunu söyledi. Suriyeli sığınmacılar konusunda, kooperatif ve üyelerinin büyük fedakarlık örneği sergilediğini belirten Vali Güvençer, “Bu konu hepimiz ilgilendiriyor. Prensip olarak hiç kimsenin; hele hele bizim, devletin, genel idarenin o insanlardan tahammül edemeyecekleri fedakarlık beklemeye hakkı yok. Elbette sığınmacılara sahip çıkma zorundayız. Ama sığınmacılara gösterdiğimiz ev sahibi hassasiyetini kendi vatandaşımıza da göstermek durumundayız.” dedi.
Gazetecilerin, iki yıl önce valilik koordinesinde Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne ait genişleme sahası üzerine kurulan çadır kentle ilgili sorusunu da cevaplayan Vali Güvençer: “Hepimizi ilgilendiren bir konu, bizim gündemimizde. Kooperatif üyeleri ne söyleseler yüzde yüz haklılar. Belki başka bir yerde olsa çok daha ciddi bir sorun olabilirdi. Acil durum sebebiyle böyle bir çare üretilmiş. Fedakarlığın büyüğü de kooperatif ve üyelerine düşmüş. Prensip olarak hiç kimsenin; hele hele bizim, devletin, genel idarenin o insanlardan tahammül edemeyecekleri fedakarlık beklemeye hakkı yok. Elbette sığınmacılara sahip çıkmak zorundayız. Ama sığınmacılara gösterdiğimiz ev sahibi hassasiyetini kendi vatandaşımızda göstermek durumundayız. Hiçbir şekilde, bundan sonra ben vali olarak o arkadaşlarımdan şu veya bunun için, devletin rızası için fedakarlık istemeyeceğimi ifade ettim. Onların hukukunu koruyacak tedbirler almak durumundayız. Öncelikle onların ek genişleme alanlarını rahatlatacağız. Şu anda fiziki çalışmalar devam ediyor.” açıklamasında bulundu. Program, Vali Güvençer ve gazetecilerin hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.  HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER