banner651

KAHRAMANMARAŞ’IN VEFAKÂR İZCİLERİ ÇANAKKALE’DE DEDELERİNİN İZİNDEN YÜRÜDÜ

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, fedakâr ecdadını yâd etmek için, 50 izcisiyle katıldığı “Dedeciğim Ben Geldim” temalı “Çanakkale Milli Bilinç Kampında”dedelerinin izinden yürüyerek döndüler.

 KAHRAMANMARAŞ’IN VEFAKÂR İZCİLERİ ÇANAKKALE’DE DEDELERİNİN İZİNDEN YÜRÜDÜ

 KAHRAMANMARAŞ’IN VEFAKÂR İZCİLERİ ÇANAKKALE’DE DEDELERİNİN İZİNDEN YÜRÜDÜ

    Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, fedakâr ecdadını yâd etmek için, 50 izcisiyle katıldığı “Dedeciğim Ben Geldim” temalı “Çanakkale Milli Bilinç Kampında”dedelerinin izinden yürüyerek döndüler.

    Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile yürüttükleri “Sağlıklı Nesiller İçin, Harekete Geçin” projesi kapsamındaTürkiye İzcilik Federasyonunun 22-26 Nisan 2018 tarihlerinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde düzenlediği Türkiye’nin 81 ilinden 6 bin izcinin katıldığı “Dedeciğim Ben Geldim” temalı Çanakkale Milli Bilinç Kampına 50 izcisiyle katılarak döndü.

Mehter Marşı Eşliğinde Kınalanarak Uğurlandılar

  Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Kafile Sorumlusu Harun SakızcıKamp hakkında şunları aktardı:

“103 yıl önce Çanakkale savaşlarında Anadolu’nun dört bir yanından ecdadımızın Vatan topraklarını korumak için bir araya gelerek, tek vücut olduğu gibi, yurdumuzun 81 ilinden 6 bin izci bir araya gelerek Çanakkale Savaşı zamanında 57. Alayın taarruz öncesinde karargah olarak kullandığı Kocadere köyü yakınlarındaki alanda çadırlarını kurarak başladıkları kampta, 25 Nisan sabahı salâ ve ezanlarla uyandırılarak, izcilere,  askerin o günkü öğünü olan, bir parça hamur kızartması ile bir bardak kırık buğday çorbası verilerek, izcilerin mehter marşı eşliğinde kınalanarakyürüyüşe başlatıldığını belirtti.

Binlerce izci “Dedeciğim Ben Geldim” dedi

 Sakızcı; 6 bin İzcinin, başlarında “enveriye kabalağı” sırtlarında “dedeciğim ben geldim” yazan cepkenleriyle 57. Alay Vefa Yürüyüşüne Çanakkale savaşlarında fedakâr ecdadının 103 yıl önce kullandığı yaklaşık  14 kilometrelik yolu “dedeciğim ben geldim” diyerek yürüdüklerini, bu yürüyüşün izciler için gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, kampa katılan lider ve izcilere teşekkürlerini iletti.

     Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile yürüttükleri “Sağlıklı Nesiller İçin, Harekete Geçin” projesi kapsamında, katıldıkları kampı sorunsuz olarak tamamlayıp 26 Nisan günü Bursa’ya geçerek ecdat yadigârı güzel şehri gezip, 27 Nisan Sabahı Kahramanmaraş'a döndüler.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER