banner675

KAHRAMANMARAŞ’IN GÜÇLÜ BİLEKLERİ SEÇİLDİ

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Kahramanmaraş’ın bükülmez bileklerini seçmek amacıyla 35 liseden 200 sporcunun katılımıyla “6.Kahramanmaraş Liseler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması”nı gerçekleştirdi.

KAHRAMANMARAŞ’IN GÜÇLÜ BİLEKLERİ SEÇİLDİ

 

 

KAHRAMANMARAŞ’IN GÜÇLÜ BİLEKLERİ SEÇİLDİ

    Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Kahramanmaraş’ın bükülmez bileklerini seçmek amacıyla 35 liseden 200 sporcunun katılımıyla “6.Kahramanmaraş Liseler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması”nı gerçekleştirdi.

    Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Kahramanmaraş genelinde gençlerin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak,  spora teşvik etmek, bir spor dalı olarak  ata sporumuz Bilek Güreşini gençlere tanıtmak ve yetenekli sporcuları tespit ederek, spor camiasına kazandırmak amacıyla, Kahramanmaraş genelinden 35 liseden 200 sporcunun katıldığı “6.Kahramanmaraş Liseler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması”nı Osman Sayın Kapalı Spor Salonundadüzenleyerek, Kahramanmaraş’ın bükülmez bileklerini seçti.

 

Kulüp Başkanı Ahmet Özkul “Bu organizasyonumuzun amacı bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli olanlarını tespit ederek spor dünyasına kazandırmak, bu alandaki lisanslı sporcu sayısını artırmak ve başarılı olanları ödüllendirerek, kötü alışkanlıklardan uzak,  milli ve manevi değerlerinin farkında, güzel ahlâk sahibi aynı zamanda başarılı bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmaktır” dedi.

          Özkul; Türkiye genelinde Bilek Güreşi ile ilgilenen kulüpler olarak hedeflerinden birinin de ata sporumuz olan “BİLEK GÜREŞİ” nin okul sporları kapsamına alınarak okullarımızda yaygınlaştırılması olduğunu, bu konuda  gerek kulüplerin gerekse Türkiye Vücut geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun çabalarıyla Bilek Güreşinin 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı itibariyle okul sporları kapsamına alındığını belirtti.

         Özkul; organizasyona desteklerinden dolayı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, yarışmaya katılan okul takımlarına, beden eğitimi öğretmenlerine ve bilek güreşi hakemlerine teşekkürlerini iletti.

Sporcular yoğun ilgi gösterdiği sekiz kategoride yapılan yarışmada, kıyasıya bir mücadele olmasına rağmen, bilekleri kadar yürekleri de sağlam gençler, kaybetmelerine rağmen kazanan rakibini kucaklayarak tebrik edip, dostluk içerisinde masadan ayrıldılar.

Yarışma sonucunda kilolarında şu sporcular ilk üç dereceye girdiler;

50Kg 1. Ahmet Eren Korkmaz       2. Mustafa Güzel                     3. Eray Ardıç

55Kg  1. Süleyman Gürlek             2. Mevlüt Keskin                     3. Abdulsamet Avan

60 Kg 1. Deyan Mylvaganem        2.  Cemal Dabul                      3. Ercan Tecirli  

65 Kg 1. Salih Yaznur                    2. Ömer Atsız                         3. Yenercan Kahveci

70 Kg 1. Arif Yıldız                         2.  Eren Çomçalı                    3. Abdulkadir Dut

75 Kg 1. Fuat Okuç                        2.  Bekri Cico                         3. Hacıveli Akkurt

80 Kg 1.Ahmet Yıldız                     2. Sait Yüce                           3.Gaffar Okan Kılçık

(+) 80 Kg 1.Mehmet Hamza Bayır  2. Elmirhan Sinan                 3.Metin Yaznur

 

İlk Üç Dereceye Giren Okullar

1.    Kahramanmaraş Spor Lisesi

2.    Geben Şehit Ramazan Avcı Anadolu Lisesi

3.    Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685