banner651

KAHRAMANMARAŞ'IN ASLANI KİPAŞ

KAHRAMANMARAŞ'TAN 19 ŞİRKETİN GİRDİĞİ LİSTEDE KİPAŞ HOLDİNG 5 ŞİRKETİ İLE YER ALDI.

KAHRAMANMARAŞ'IN ASLANI KİPAŞ

 Ekonomi dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist Dergisi'nin, Anadolu'nun Büyük Sanayi kuruluşlarını belirlemek amacıyla 9 yıldan beri düzenlediği  Anadolu 500'e giren firmalar açıklandı.

Ekonomist Dergisi'nin Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) katkılarıyla yaptığı "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının sonuçlarına göre Anadolu firmaları arasında Kahramanmaraş'tan 19 şirket listede yer aldı.
Anadolu 500 listesi Firmaların cirolarına göre düzenlenmiştir. 2012'de ekonomide ki büyümenin %2,1'e kadar inmesi Anadolu 500'de ki şirketleri olumsuz etkilemiş ve toplam cirolarında ki reel artışı %2,6'ya çekmiştir. 2013'te ise ekonomi biraz toparlanıp büyüme oranı %4,1 'e çıkınca bunun Anadolu Kaplanlarına etkisi de olumlu oldu. Anadolu 500'ün toplam cirosu 2013'te reel olarak %7,4 artış gösterdi. 
Kahramanmaraş'tan 19 şirketin girdiği listede Kipaş Holding 5 şirketi ile yer aldı. Kipaş Holding tekstil, konfeksiyon, çimento, enerji, kağıt ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri ile ülkemizin önde gelen saygın holdinglerinden biri olmuş ve faaliyet gösterdiği alanlarda daima liderliği hedeflemiştir.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER