banner651

KAHRAMANMARAŞ’A PETROL RAFİNERİSİ GELİYOR

Petro-kimya alanında dev yatırımlara imza atan Sayer Holding, Kahramanmaraş’ta rafineri kurmak için kolları sıvadı.

 KAHRAMANMARAŞ’A PETROL RAFİNERİSİ GELİYOR

 KAHRAMANMARAŞ’A PETROL RAFİNERİSİ GELİYOR

Petro-kimya alanında dev yatırımlara imza atan Sayer Holding, Kahramanmaraş’ta rafineri kurmak için kolları sıvadı.

Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, Sayer Holdinge bağlı Ersan Petrol Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ecvet Sayer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güler ve Genel Müdür Yardımcısı Ferat Çiçek’ten oluşan bir heyet Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen: “Değerli Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un bize göstermiş olduğu geleneksel Kahramanmaraş misafirperverliği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu sadece bir misafirperverlikten öte gerek teknik, gerek fizik, gerek kimya, gerekse petro-kimya açısından ciddi çalışmalarımızın yapıldığı bir bilgi platformu oldu. Zaten katılımcılar konularına hakim oldukları için Kahramanmaraş’ımız için çok önemli bir yatırımın ön etütlerini yapmış olduk.

Burada biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvik belgelerini verdiği 19 firmadan bir tanesi olarak bulunuyor. Güney Yıldızı Petrol Ersan Rafinerisi. Yaptırım yeri de Kahramanmaraş’ımızın Pazarcık İlçesi. Bu bir rafineri yatırımı ve yaklaşık 1 Milyar Dolarlık bir yatırım. Daha sonra da arkası gelecek. Gerek Kahramanmaraş’ımıza gerekse bölgedeki illerimize ve Türkiye’mize büyük katkı sağlayacak. İşin beni ilgilendiren en önemli kısmı bizim senelerdir çektiğimiz sıkıntı olan cari işlemler açığının azaltılması. Yani bundan sonra kendi petrolünü kendi çıkaran bir firma olan Güney Yıldızı Sayer Holding, burada yaptığı çalışmayla hem kendi petrolü işleyecek hem de dışarıdan getirdiği petrolü işleyecek. Dolayısıyla ithalatımız azalırken, ihracatımız da artacak. Ben yıllarca Ekonomiden, Gümrüklerden, Ekzimbank’tan sorumlu bakan olarak çalışırken hep bu sorunlarla karşı karşıya kalmıştık. Nasıl çözeriz diye düşünüyorduk. Böylesine fedakar, milli ve yerli yatırımcılarımız olmasından büyük gurur duyuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha hayırlı haberler duyacaksınız, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Kahramanmaraş’ta tam bir entegre tesis kuracaklarına dikkat çeken Ersan Petrol Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ecvet Sayer: “Biz de bu yatırımı yaparak, araması, üretimi, rafinerisi ve dağıtımı olan entegre bir Türk Petrol Şirketi olma yolundaki hedefimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. Ümit ederim kısa zamanda bu yatırıma başlayıp bitireceğiz. Bu entegrasyonu tamamlayacağız ve ülkemiz için de faydalı bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç şunları söyledi: “Sayın Bakanımızı ve Sayer Holding Yönetim Kurulu Başkanımızı Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Kahramanmaraş’ımızda çok önemli bir yatırım yapmaktalar. Hem Türkiye’miz açısından hem de Kahramanmaraş’ımız açısından çok önemli. İnşallah Kahramanmaraş bu yatırımla beraber, sanayi alanında çok önemli bir ivme kazanacak. Rafinerinin devamında da petro-kimya tesisleri ile de belki de dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu yatırımı destekliyoruz. Yatırımla ilgili üzerimize düşen her konuda yardımcı olma gayreti içindeyiz. Bu yatırımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretin sonunda Başkan Erkoç, ziyaretin anısına Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen ve Ersan Petrol Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ecvet Sayer’e Maraş işi Bakır Kayık Tabak hediye ederek teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER