banner651

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

TARIMDA GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜÇLENİYOR PROJESİ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ KAHRAMANMARAŞIN

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

TARIMDA GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜÇLENİYOR PROJESİ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ KAHRAMANMARAŞIN

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü vesilesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından düzenlenen Girişimci Kadınlar Çiftçiler Ödül Töreninde, Kahramanmaraş girişimci kadın çiftçilerinden  “Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi Projesi” İle Sultan KAÇAMAZ Türkiye Birincisi olurken, yine Kahramanmaraş kadın çiftçilerinden Medine Yılmaz ise   “Cennet Kokusundan Gelen Şifa Projesi”  ile Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilen Ödül törenine; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Katıldı.

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreninde Konuşma yapan Sayın Emine ERDOĞAN, il ziyaretleri sırasında kadınlarımızın çok farklı projelere imza attıklarını gördüğünü ve onlarla gurur duyduğunu kaydederek, "Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu arttırıyorlar. Kadın elinin değdiği her iş değer kazanıp bereketleniyor." ifadelerini kullandı. Tarım alanında kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi vesilesiyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine ERDOĞAN, kadınların evde, işte, tarlada, hayatın her alanında var olduklarına ve birikimlerini ortaya koyduklarına dikkati çekti. Emine Erdoğan, "Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınlarımız var. Öyle ki vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. 15 Temmuz'da görmedik mi çelikten güçlü yürekleriyle tanklara nasıl karşı durduklarını, İstiklal Savaşı'nda Anadolu'yu nasıl savunduklarını. Çok şükür ki bu coğrafya, kadını hayatın her alanında baş tacı eden, ona kıymet ve değer veren bir kültürle yoğrulmuştur." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın katılımıyla Bilkent Otel'de düzenlenen "Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, çiftçi kadınların toplumun sigortası olduğunu belirten FAKIBABA, tarımdaki başarının gizli mimarlarının ve isimsiz kahramanlarının kadın çiftçiler olduğunu belirterek "Anadolu, çiftçi kadınların üretimiyle büyüyecek ve Türkiye daha da gelişecektir. Çünkü kadın elinin dokunmadığı bir medeniyetin geleceği yoktur. Anadolu'nun çiftçi kadınların üretimiyle büyüyeceğini ve Türkiye'nin daha da gelişeceğini dile getiren FAKIBABA, "Çünkü kadın elinin dokunmadığı bir medeniyetin geleceği yoktur." ifadesini kullandı.

Kadın çiftçilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Eşi Sayın Emine ERDOĞAN takdim etti. Ve İl Müdürlüklerinin yöresel ürünleri ve el sanatlarından oluşturulan stantları ziyaret ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 06:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER