banner651

KAHRAMANMARAŞ SEMERİ İSTANBUL'DA!

Kahramanmaraş’ın Bakırı, Ediği, Çarığı Ağaç Oyması ve Turistik Semeri, İstanbul da Sirkeci Tren Gar'ında görücüye çıktı...

  KAHRAMANMARAŞ SEMERİ İSTANBUL'DA!

 

KAHRAMANMARAŞ SEMERİ İSTANBUL'DA!         

 

 

 

Kahramanmaraş’ın Bakırı, Ediği, Çarığı Ağaç Oyması ve Turistik Semeri, İstanbul da Sirkeci Tren Gar'ında görücüye çıktı...

 

İstanbul tarihi Sirkeci Tren Garı etkinlik alanında Engelsiz Yaşam Federasyonu tarafından tüm gelirleri, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen 'Antika ve Yöresel El Sanatları Yılbaşı Hediye Festivali' ne Kahramanmaraş Esnaf ve sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu sessiz kalmadı.

 

İstanbul da #MaraşGezgin ekibinin yakından takip ettiği ve fotoğrafladığı Engelsiz Yaşam Federasyonu üyeleri yararına düzenlenen festivale Kahramanmaraş Esnaf ve sanatkârlar Odalar Birliği adına Serkan Çolak örste dövülerek usta ellerde desen bulan bakır işiyle katıldı. Osmanlı Çarıkları Hüseyin Kopar dünya sinemasının önemli karakter oyuncularına özel imal ettiği çarıklar başta olmak üzere bay bayan çarıklar, gön çantalar, edikler, hediyelik bir birinden şık pabuçlar, Maraş Semeri ve festivalde sergilenmek üzere 201 yıllık "Maraş Ediği" ile katıldı.

 

"Festivalin gözdesi ise 'Maraş Semeri' oldu..."

 

Osmanlı Çarıkları Hüseyin Kopar festivale özel olarak Kahramanmaraş'ta yapılan ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanan turistik Maraş Semeri festivalin gözdesi oldu.

 

Galeri El Sanatları Ceviz El Oyması Adına Hasan Gözükara festivale Maraşlı ağaç oyma ustalarının zanaatlarıyla işlediği çok özel ceviz ağacından sandık, mücevher kutusu, rahle, tavla getirdi. Engelliler adına yapılan etkinlikte katılımcıların gelirin önemli oranını yardım maksadıyla Engelliler Federasyonuna bırakacak.

 

“ Festivalde sergilenen ürünler toptan satış fiyatından daha ekonomik”

 

8 Aralıkta başlayan 'Antika ve Yöresel El Sanatları Yılbaşı Hediye Festivali' 16 Aralık Pazar gününe kadar Sirkeci Tren Garı'nda gezilebilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER