banner675

KAHRAMANMARAŞ KÜTÜPHANESİ MASAYA YATIRILDI

Kahramanmaraş Türk Kütüphaneciler Derneği Yönetim Kurulunun, Rektör Can’ı Ziyaretinde Kahramanmaraş’ta Kütüphanecilik Masaya Yatırıldı

 KAHRAMANMARAŞ KÜTÜPHANESİ MASAYA YATIRILDI

 KAHRAMANMARAŞ KÜTÜPHANESİ MASAYA YATIRILDI

Kahramanmaraş Türk Kütüphaneciler Derneği Yönetim Kurulunun, Rektör Can’ı Ziyaretinde Kahramanmaraş’ta Kütüphanecilik Masaya Yatırıldı

Türk Kütüphaneciler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Sadullah Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette dernek yönetiminde yer alan Belediye Kütüphaneleri, Üniversite Kütüphanesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphaneleri temsilcileri yer aldı.

Türk Kütüphaneciler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Sadullah Kılıç, 19 kütüphanesi olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphane personeline KSÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından verilen “Hizmet İçi Eğitim Seminerleri”  için Rektör Can’a teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta kültür ve kütüphane hizmetleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Milli Eğitim Bakanlığında görev yaptığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kütüphane çalışanlarına İstanbul’da hizmet içi eğitim seminerleri verdiklerini belirterek, kütüphane hizmetlerinde çeşitlilik oluşturmak ve sıra dışı hizmetler sunmak gerekliliğinin üzerinde durdu. Okuma alışkanlığını kazandırmak ve kütüphaneleri hayatımızın içerisine katmak için gerekli tüm çağdaş yol ve yöntemlere başvurmak gerektiğini belirten Rektör Can, kitapla, okumayla ve kütüphanelerle iç içe olmayan toplumların gelişmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

Rektör Can ziyaretin ardındanderneküyeleri ile birlikte Üniversitemizde yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen yeni kütüphane binasınıgezdi. Geziye KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Hançerlide iştirak etti.RektörCan ve beraberindeki heyete bina hakkında bilgiler verdi. Bilmen, yeni kütüphane binasının 24 saat yaşayan bir merkeze dönüştürülmesi için gerekli olan düzenlemelere ilişkin önerilerini paylaştı.  

Yeni kütüphane binasını büyük bir ilgiyle gezen Kahramanmaraş Türk Kütüphaneciler Derneği Şubesi Başkanı Sadullah Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, misafirperverliğiiçin Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a memnuniyet ve teşekkürlerini ifade ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685