banner675

“KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ” ÇIKTI

ŞAİR –YAZAR MEHMET AKSU ‘YA ÜNİVERSİTE ANSİKLOPEDİSİNDE GENİŞ YER VERİLDİ!

“KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ”  ÇIKTI
“KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ”  ÇIKTI
 ŞAİR –YAZAR MEHMET AKSU ‘YA

ÜNİVERSİTE ANSİKLOPEDİSİNDE GENİŞ YER VERİLDİ!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1 yılı aşkın bir süre üzerinde çalışarak konusunun uzmanı akademisyenlerle ortaklaşa bir çalışma ile “Kahramanmaraş Ansiklopedisi” çıkardı. İhtivasında kapsamlı maddelerin bulunduğu ansiklopedide şehirle bütünleşmiş ve topluma mâl olmuş bütün değerler ve şahsiyetler yer aldı.

Akademik ve etik kaideler göz önüne alınarak çıkarılan ansiklopedinin 1. Cildinde 500’ün üzerinde maddeye yer verildi. Ayrıca Kahramanmaraş il sınırları içerisinde bulunan tarihi yerlere, mimari eserlere, tarihte ve yakın çağda Kahramanmaraş bölgesinde yöneticilik yapmış devlet adamlarına daha sonra iş adamlarına, sanatçılara, akademisyenlere ve topluma mâl olmuş ehemmiyet arz eden şahsiyetlere yer verildiği bilgisine ulaşıldı.

Büyük bir özveri ve titizlikle çalışılarak çıkarılan eserde Şair ve Yazar kimliği basından da yakinen tanınan Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Aksu’ya geniş yer verildi. Aksu’nun hayatı, eserleri, başarılı çalışmaları, projeleri ve geçmişten bu güne yer aldığı sosyal çalışmalar Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin konusu oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Şair Yazar Mehmet Aksu” Öncelikle bu önemli çalışma ile şehrimize imza atan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin değerli akademik kadrosuna şahsım ve Kahramanmaraş halkı adına teşekkür ediyorum. Şehrimizin önemli eserlerini ve şahsiyetlerini bu Ansiklopedi de yer vererek ölümsüzleştirmişlerdir ve aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarılmasında köprü görevi üstlenmişlerdir. ‘Türküler türküsü olanlarda eğleşir, çaysa türkülere zikir olan muhabbet gönüllerde.’Bizler faniyiz, bakî olan ötelere uzanan eserler ve yapılan hizmetlerdir. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Ben tekrar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de son günlerde yaşanan terör olaylarını kınıyor ve bilinmesini istiyorum ki bu millet her dönem bağrında kahramanlar yetiştirmeyi başarmıştır” dedi.

Şair ,yazar Mehmet Aksu’nun yer aldığı, Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından çıkarılan “Kahramanmaraş Ansiklopedisi’ne üniversitenin internet sitesinden ve aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz. Şair – yazar Mehmet Aksu’ya ansiklopedinin 186 ve 187. Sayfalarında yer verilmiştir. //ansiklopedi.ksu.edu.tr/

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685