banner651

KAHRAMANMARAŞ AKILLI ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Tarihi ve kültürel değerleriyle kadim şehir ünvanını koruyan Kahramanmaraş, Akıllı Şehir olma yolunda da hızla ilerliyor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halka hizmetin en iyisini sunabilmek adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

KAHRAMANMARAŞ  AKILLI ŞEHİR  OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

 

KAHRAMANMARAŞ  AKILLI ŞEHİR  OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

 

Tarihi ve kültürel değerleriyle kadim şehir ünvanını koruyan Kahramanmaraş, Akıllı Şehir olma yolunda da hızla ilerliyor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halka hizmetin en iyisini sunabilmek adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 

Kamuya ait kaynakları verimli ve etkin kullanarak geleceğin Kahramanmaraş'ını inşa eden Büyükşehir Belediyesi, bu noktada akıllı sistemlerden yararlanıyor.

 

Türkiye’de ilk defa Manevi Evlat Butonu uygulamasını devreye alan, milli yazılım PARDUS’u kullanan, fiber optik ağı ile dijital dönüşüm yolunda ilerleyen ve E-Devlet kapısında hizmet veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Akıllı Şehir Kahramanmaraş’ tanıtım filmi ile vatandaşlarımızı bilgilendiriyor.

 

Akıllı Şehir olma yolunda hızla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, halka hizmetin en iyisini sunabilmek adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 

Trafik yönetimi ve bilgilendirme ekranları olarak kullanılan VMS'ler (Değişken Mesaj Sistemi)vatandaşlara ve sürücülere bilgiler aktarıyor. Sistem sadece görülen ekranlardan oluşmuyor. Arka planda şehrin önemli noktalarında araç sayımı yapan sensörler var. Bu sensörlerle yoğunluk haritaları çıkarılıyor, trafik analizi yapılıyor.

 

Ve vatandaşa rahat ve konforlu yol tercihi yapabilmesi için ekranlara yansıtılıyor.

Bunun dışında Otogar, Havalimanı, Hastane gibi önem arzeden noktalara seyahat süreleri teknolojiden faydalanılarak kaç dakikada varılacağı bilgisi sunuluyor.

 

Trafik Yönetim Ekranlarında ayrıca Kapalı yollar, Tek yöne dönüşen yollar, Kaza durumları veya Olağanüstü Afet ve Hava durumları dinamik olarak ekranlardan bilgilendirmeler yapılacak.

Bu projelerin temelinde yer alan ve Akıllı şehirlerin altyapısı olan Fiber optik ağı 95 km'ye ulaştı. Bunun meyveleri alınmaya başlandı. Bu konuda çalışmalar hızla devam ediyor.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen akıllı şehir uygulamaları sayesinde her şey artık daha hızlı ve insan ve doğa dostu projeler üretiliyor.

 

Manevi Evlat Butonu, Akıllı Duraklar, Elektronik Ücret Toplama, Yolcu Bilgilendirme Ekranları, Kioks Kart Dolum Makinaları, Otobüsüm Nerede?, Araç içi Ücretsiz İnternet, Akıllı Kavşaklar, Tek Noktadan Trafik Kontrolü, Yayalara Güvenli Geçiş, Trafik Bilgilendirme Sistemleri, Atıksu Arıtma Tesisi, Milli Yazılım PARDUS, İhtiyaç Sahiplerine Akıllı Çözüm, Şehir Kameraları, Mobil Belediye, E Belediye, KASKİ Matik, Solar Direklerle İnternet ve Şarj ve Kent Bilgi Sistemi gibi hizmetlerle vatandaşa hizmetin en iyisini sunmaya gayret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi akıllı şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER